Zoo u Jindřichova Hradce láká na 250 druhů zvířat, podílí se i na jejich záchraně

Zoo Na Hrádečku z Jindřichohradecka se může pyšnit více než 250 druhy zvířat a své zásluhy má také na záchraně kriticky ohrožených druhů a jejich návratu do volné přírody.

"Máme největší terarijní kolekci hadů v České republice," prozrazuje Natálie Palánová, kreativní manažerka Zoo Na Hrádečku.

[chooze:article;value:567827]

​Terárií mají nespočet a v nich kromě hadů také krokodýly, varany, gekony, ale i 15 druhů šípových žab a v rámci expozice ještě osm druhů drápkatých opiček.

"Nabízíme komentované prohlídky dvakrát denně s průvodcem, které jsou v rámci vstupného. Dále také večerní komentované prohlídky, které jsou s opékáním vuřtů. Dále zážitky, jako je 'Na den ošetřovatelem' nebo 'Nakrmte si mě', které se ale teda musí rezervovat on-line," chlubí se Pelánová.

[chooze:article;value:567716]

​V rámci programu "Den s ošetřovatelem" se mohou lidé dostat ke zvířatům opravdu blízko. S mláďaty se jako každý rok i letos roztrhl pytel, a tak nebude nouze ani o pořádnou dávku roztomilosti. Zahlédnout je můžete právě u kosmanů a gueréz nebo třeba u klokanů rudokrkých a uru. Vaší pozornosti by neměli uniknout ani nejchytřejší papoušci světa – nestoři kea – nebo díky sociálním sítím populární kapybary.

Ceny tu mají přátelské a jejich motto "Malá zoo s velkým srdcem" je podle nás výstižné. Za vstup dospělí zaplatí 170 korun, senioři 130, děti 120. Rodinné vstupné vás pak vyjde na 500 korun. Někteří lidé možná ocení, že do areálu mají vstup povolený také psi, což u zoologických zahrad rozhodně není samozřejmostí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.