Moderní bydlení

Zoo v Drážďanech se pyšní velkým výběhem pro slony. Láká na stovky zvířat

Byla otevřena v roce 1861, přesto působí velmi moderně. Je kousek od hlavního nádraží a centra města. Rozlehlý areál je na rovině, nebude proto dělat problémy ani handicapovaným. "Jsme blízko u hranic s Českem, Češi u nás patří mezi nejčastější návštěvníky. Ročně nás navštíví 3/4 milionu lidí," řekl mluvčí drážďanské zoo Matthias Hendel.

Hlavním lákadlem je opravdu velký výběh pro slony. Chovají tři samice a jednoho samce. Dospělého vyjde vstupenka na 475 korun, dítě na polovinu. "Vstupný rodinný je 55 euro, což je takový nějaký srovnatelný s ostatníma, i v Česku. Nejvíc se nám líbí sloni a lvi," řekla jedna z návštěvnic.

[chooze:article;value:569450]

​"Pokud by vám vyhládlo, máme v parku tři restaurace a několik stánku s drobným občerstvením. Vyzkoušet můžete třeba klasické klobásy," dodal mluvčí. Typický německý bratwurst si dáte za 120 korun, pití je od 50 korun výše. Dá se tam i klasicky obědvat, ale levné to zrovna není. Například šunkové nudle se sýrem a nealkoholické pivo tam vyjde na necelých 400 Kč.

V zahradě nedávno otevřeli také zbrusu nový pavilon orangutanů, před kameru se jim ale ve vedru příliš nechtělo. Zajímavostí je, že zahrada je první v Evropě, které se podařilo odchovat mládě orangutana v zajetí.

"Máme 240 druhů zvířat, v zahradě jich chováme celkově přes dva tisíce," doplnil mluvčí. Ke zvířatům se dá dostat často téměř na dotek, vše je uklizené a je vidět, že se personál o zahradu stará. Parkovat se dá zdarma v nejbližším okolí zahrady.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.