Zoo v Olomouci láká na krmení žiraf a mládě hrabáče. Děti zabaví i lanový park

Zoologickou zahradu v Olomouci navštíví ročně kolem 380 tisíc návštěvníků a obdivovat mohou 1 700 zvířecích jedinců. "Olomoucká zoologická zahrada patří k jedněm z největších evropských chovatelů žiraf Rothschildových," uvedla tisková mluvčí Zoo Olomouc Iveta Gronská.

Určitě si během návštěvy nenechte ujít jejich komentované krmení. Budete mít možnost krmit tato velká zvířata přímo z ruky a odnést si životní zážitek. Pokud máte raději netradiční zvířata, tak jedno takové se tam nedávno narodilo.

[chooze:article;value:564101]

​"Máme tady mládě hrabáče a letos jsme asi jedna ze sedmi zoologických zahrad v rámci evropských zoo, kterým se podařilo tohle mládě odchovat. Odchov hrabáče je velmi pracná záležitost. V první fázi vyžaduje péči ošetřovatelů od pěti hodin ráno do půlnoci," popsala zooložka Libuše Veselá.

I když koza je u nás docela běžné zvíře, tak jejich výběh je mezi dětmi jeden z nejoblíbenějších i proto, že kozy mohou přímo krmit.

Co se týče občerstvení, tak například salát s krůtím masem a nealkoholickým pivem vyjde na 184 korun. Palačinka s náplní stojí 110 korun. Výhodou je, že se dá platit kartou.

[chooze:article;value:563660]

​Pokud vaše ratolesti omrzí zvířata, můžou se jít bavit do lanového parku. Vstupenka stojí 80 korun na celý den. "Mě nejvíc překvapily ty zebry. Pořád nevím, jestli jsou černobílé nebo bíločerné," řekl jeden malý návštěvník. "Žraloci a pak se mi tady hodně libí hadi," sdělil další.

Olomoucká zoo má i vlastní safari. Návštěvníci se tak mohou projet vláčkem přímo mezi zvířaty. Třeba tamní vlčí safari je jediné svého druhu u nás.

Vstupné do zoologické zahrady vyjde dospělého na 160 korun, pro dítě od 3 do 15 let pak na 120 korun. Existuje i řada rodinných vstupných a slevových kombinací.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.