Moderní bydlení

Zoo v Ostravě nabízí tisíce zvířat. Odchovala i vzácného gekona

Šest tisíc zvířat ze 450 živočišných druhů můžete obdivovat v ostravské zoologické zahradě. Za sto korun můžete celý den parkovat přímo před hlavním vstupem do zahrady. Vstupenka pro dospělého stojí 160 korun, pro dítě od tří do patnácti let je za 100 korun a za stovku je i pro seniory a studenty.

Pokud přijdete do zoo v poledne a máte rádi opice, můžete zamířit k mandrilům. Během komentovaného krmení vám ošetřovatel poradí, kde opice mandrily v rozsáhlém výběhu najdete. "Slovo mandril je odvozeno od francouzského slova mandrile, což znamená opičí šašek. Zapůsobil na ty svoje objevitele takovým tím svým charakterem," uvedl chovatel Tomáš Uher.

Těžko najít někoho, kdo nemá rád šimpanze. V ostravské zoo mají dvě mláďata. "Nejmladšímu je půl roku, ten se narodil v únoru letošního roku, další má zhruba rok," uvedla mluvčí Zoo Ostrava Šárka Nováková.

[chooze:article;value:565479]

​V zoo je nově k vidění kriticky ohrožený druh plaza gekon modrý. Osmicentimetrový plaz pochází z tropického pralesa v africké Tanzanii. Doposud žil v zázemí zoologické zahrady. "V letošním roce na jaře máme vyklubaných deset mláďat," pochlubila se Nováková.

Pokud máte rádi větší zvířata, můžete se zajít podívat na slony. V Ostravě je jich pět. Když dostanete v zoo hlad, můžete si vybrat v několika stáncích s občerstvením. Třeba takový steak s hranolky stojí 220 korun, nealko nápoj je za 50 korun.

V ostravské zoologické zahradě můžete mít i svatbu. Ročně se tam koná deset až patnáct svateb. Komu je horko, může se osvěžit pod sprchou. V zoo jsou hned na několika místech. Z výběhu pro kozy mají radost hlavně děti. Kozy jsou v zoo navíc jediná zvířata, která mohou lidé pod dohledem ošetřovatelů krmit. Pro děti je v zoo i další zábava, třeba obří prolézačka ve tvaru hradu.

Pokud jste unavení nebo se vám už nechce šlapat, může se svézt vláčkem. Zoologickou zahradu v Ostravě ročně navštíví přes 600 tisíc návštěvníků.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.