Zoufalá nastávající matka si neví rady. Muž vymyslel pro dceru příšerné jméno

Shodnout se na jménu pro děťátko může být pro nejeden pár hodně náročné. A právě tuto situaci řeší i jedna těhotná žena. Ta se teď snaží manželovi rozmluvit jeho výběr, píše portál The Sun. Je totiž přesvědčená, že je jméno naprosto příšerné.

"Když jsme poprvé začali mluvit o jménech, bylo okamžitě rozhodnuto o jménu pro chlapce. Stuart Junior po mém manželovi. S tím nemám žádný problém. Je to klasické jméno a má to význam pro rodinu," vysvětlila dotyčná na sociální síti Reddit.

[chooze:article;value:543057]

Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy dvojice zjistila, že čeká holčičku. Muž se však očividně nechce vzdát skutečnosti, aby se dítko jmenovalo po něm. "Navrhl Stuartu. Jeho logika zjevně vychází z toho, že protože Stuart končí na 't', můžeme přidat 'a', aby to bylo ženské," postěžovala si.

Do příchodu dcerky na svět ještě zbývá několik měsíců. Žena se proto nyní úpěnlivě snaží přesvědčit manžela, aby změnil svůj názor. Je totiž přesvědčená, že kvůli blbému jménu, které působí jako značka nějakého nábytku, bude muset jejich holčička všem vysvětlovat, jak její neobvyklé jméno vzniklo. Bojí se také, že bude šikanována a poznamená to její sebevědomí. "Je však neoblomný. Říká, že je tím potěšen a zároveň dává naší dceři jedinečné jméno," uzavřela nastávající maminka.

Podle mnohých je to od manžela sobecké a neměl by mít jen on poslední slovo. "Pojmenovat dítě je věc obou. To znamená, že jsou zapotřebí dvě ano, aby bylo jméno přijato, a jednou ne, aby bylo jasné, že se tak dítě jmenovat nebude," napsal jeden z uživatelů.

"Hádám, že dítě bude mít také jeho příjmení. Tak proč dávat i křestní jméno po něm?" ptá se další. "Stuarta je pravděpodobně jedno z nejhorších jmen, co jsem kdy slyšel," přiznal poslední.

Stále více žen v Česku má dvě příjmení. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.