Zoufalé hledání pediatrů. V Lounech nabízí byt a půl milionu korun

Půl milionu korun, pomoc s vybavením ordinace a městský byt v centru Loun jsou lákadla pro pediatra, který si nově otevře ve městě praxi. Byt má dispozici 3+1 a nachází se v centru města.

Louny se potýkají se zoufalým nedostatkem lékařů. Oba praktikující pediatři jsou v důchodovém věku. Na pobídky pro lékaře si město připravilo celkem pět milionů korun.

"Potřebovali bychom urgentně alespoň dva dětské lékaře, dva až čtyři praktiky pro dospělé a dále různé specialisty. Těm nabízíme 300 tisíc korun náborový příspěvek plus veškeré ty benefity, které jsem vyjmenoval v té první nabídce," uvedl starosta Milan Rychtařík (ANO).

[chooze:article;value:507701]

​Zhruba polovina pediatrů v Česku je starších 60 let, každý rok jich tak velká část odejde do důchodu. Třeba na Vysočině chybí dětských lékařů desítky.

"Kdyby teď kolegové, kteří jsou již důchodci, najednou zavřeli, tak máme rázem o 500 ordinací méně. Teď máme asi 1 800 ordinací na celou republiku," přiblížila vážnost situace předsedkyně Odborné společnosti praktických dětských lékařů Alena Šebková.

[chooze:poll;value:6b9ae04326345c4f628fc10d7b3b3ee9cf86d6a6;layout:tn_nova]

Podívejte se na reportáž TV Nova o nedostatku pediatrů v Česku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.