Zoufalí cestující na pražském letišti: Na odlet letadla čekali celý den marně

Více než stovka cestujících měla v sobotu po páté hodině ranní odletět z pražského letiště na řecký ostrov Zakynthos. Po startu letadla se ale na levém bočním okně kokpitu objevila prasklina a letadlo se tak muselo vrátit zpátky do Prahy. TN.cz to potvrdila mluvčí letecké společnosti Smartwings Vladimíra Dufková. "Bezpečnost cestujících je pro Smartwings absolutní prioritou," doplnila.

"Přibližně v 7:30 jsme vystoupili z letadla a bez jakýchkoli informací jsme čekali v terminálu. V průběhu dne pouze v rozhlasu několikrát hlásili odložení letu," popsala situaci pro TN.cz jedna z cestujících. 

[chooze:article;value:560042]

​Cestující si stěžují na nedostatečnou komunikaci ze strany letecké společnosti. "Tady lidi brečí, tady je zoufalství. Od tří hodin ráno jsme všichni na nohou," popsala situaci na pražském letišti jedna z cestujících. 

"Osobně nás nikdo nekontaktoval, nikdo nám neřekl žádné informace. Až když se zjistilo, že druhé letadlo nepoletí, protože mu nejde motor, tak přišel zástupce. Ten nám řekl, že neví co bude, a že máme ještě hodinu čekat," uvedla dále cestující.

"Informace jsou na letišti vždy předávány standardním způsobem, to znamená prostřednictvím letištní informační služby," vysvětlila mluvčí Smartwings. "Cestujícím jsme zajistili občerstvení v hodnotě 36 euro na osobu," doplnila Dufková.

"Vzhledem k tomu, že letiště na Zakyntosu je v nočních hodinách, tedy od 22. hodiny místního času uzavřeno, byl stanoven čas odletu z Prahy na 4. hodinu ranní. Všem cestujícím se velice omlouváme za komplikace," uzavřela Dufková.

Tragédie v letadle. Při turbulencích zemřel člověk a desítky lidí se zranily. Podívejte se na květnovou reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.