Zoufalí turisté uvázli na Tenerife. Let jim zrušili kvůli pohromě na záchodě

Ať už se jednalo o zákeřný žert, anebo nechtěnou nehodu, exkrementy zaneřáděná podlaha vedle toalety v letadle způsobila, že cestující místo návratu domů museli strávit noc na letišti na Tenerife. Pilot totiž vzhledem ke stavu místnosti rozhodl, že stroj ten den do Londýna nepoletí. Incident se odehrál v neděli večer a cestující museli na další let čekat až do pondělního odpoledne. 

Jedna z pasažérek sdílela na sociální síti X video, ke kterému přidala rozzuřený vzkaz určený pro leteckou společnost. "Takže jako důvod zrušeného letu jsme dostali výmluvu na vyčištění záchodu? To je neakceptovatelné! Vaše péče o zákazníky je otřesná. Více než stovka cestujících zůstala uvězněna v letištním terminálu," napsala. 

Další z cestujících anonymně britskému deníku Daily Mail sdělila, že nejprve byli přesunuti do jiného letadla, ukázalo se ale, že se tam všichni pasažéři nevejdou. "Byl to naprostý chaos," konstatovala a dodala, že jim easyJet nabídl poukázky v hodnotě 500 liber, pokud se dobrovolně rozhodnou neletět. "Nikdo to nepřijal, takže museli z letadla vyvést deset lidí, což způsobilo spoustu hádek. Trvalo to dvě hodiny," popsala otřesnou zkušenost. 

[chooze:article;value:525339]

​Aby toho nebylo málo, po zrušení letu a zajišťování ubytování se ukázalo, že kapacita hotelů v okolí není dostatečná. Na webových stránkách aerolinka zákazníkům sdělila, že není schopna v oblasti najít dostatek pokojů. "Pokud potřebujete hotel a jste schopni si jej zajistit sami, proplatíme vám náklady na ubytování, stravu a cestu do hotelu a zpět na letiště. V takovém případě cestující žádáme, aby hledali ubytování v kategorii tříhvězdičkových hotelů," stálo v upozornění. 

EasyJet se tak ocitl pod palbou zlostných zpráv i od dalších cestujících. "Bezpečnost a pohoda našich zákazníků je nejvyšší prioritou. Přestože jsme tuto situaci nemohli ovlivnit, rádi bychom se zákazníkům omluvili za způsobené komplikace," vyjádřila se pro deník Independent letecká společnost.

Potvrdila, že let z Tenerife do Londýna byl původně zpožděný a kapacita náhradního letadla nestačila. "Let byl následně zpožděn přes noc, protože letadlo vyžadovalo dodatečné čištění," dodala aerolinka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.