Zoufalý vozíčkář se chtěl upálit na benzínce. Svědci pro něj riskovali život

Jako první se o chystaném činu dozvěděli strakoničtí městští policisté, kterým volali lidé na tísňovou linku před třetí hodinou odpoledne. Na čerpací stanici u tamního nádraží se podle nich chtěl upálit muž na vozíčku.

Hlídka ihned vyrazila na místo. "Velitel směny okamžitě informoval kolegy," uvedli strakoničtí strážníciK benzínce tak vzápětí vyjeli i státní policisté, hasiči a záchranáři. 

"Na benzínovou čerpací stanici přijel kolem půl třetí odpoledne pán na invalidním vozíčku a přímo u stojanu se polil benzínem. Z tankovací pistole na sebe vylil šest a půl litru benzínu," popsala okolnosti, které výjezdu předcházely, v tiskové zprávě policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Hendikepovaný 55letý muž byl podle ní opilý. 

[chooze:article;value:513204]

Politý benzínem se pak pohyboval v okolí čerpací stanice a držel v ruce zapalovač, čehož si všimli svědci. Kromě oznámení na tísňové lince se rozhodli jednat, přestože se tím ohrozili. "Riskovali život, aby opilého muže zastavili před jeho nevyzpytatelnými úmysly. Muže polili vodou a z ruky mu vytrhli zapalovač," prozradila Nováková. 

Policistům muž opakoval, že chce skoncovat se životem. Provedli mu dechovou zkoušku na alkohol, která ukázala výsledek přes dvě promile, a předali jej do péče zdravotníků. Tím to pro policii ale neskončilo, případem se totiž dál zabývají strakoničtí kriminalisté. 

"Muž svým jednáním ohrozil minimálně deset lidí, kteří se v tu chvíli okolo pohybovali. Mohl napáchat obrovské škody. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti," objasnila Nováková. 

Loni v listopadu se na ulici v Plzni upálil senior (11/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.