Zpěvačka Dua Lipa v problémech. Bude čelit žalobě, že okopírovala cizí píseň

[chooze:gallery;value:32754]

​Žalobu podali autoři skladby Wiggle and Giggle All Night Lawrence Russell Brown a Sandy Linzer. Dle nich Dua Lipa okopírovala některé prvky a použila je ve svém hitu Levitating z roku 2021, uvedla agentura Reuters.

Podle soudkyně Katherine Polkové Faillaové musí žalobci dostat možnost prokázat svá tvrzení. "Soud nemůže vyloučit možnost, že žalobci naplní vysoké požadavky na prokázání nápadné podobnosti," řekla soudkyně.

[chooze:article;value:435841]

Advokáti zpěvačky jsou přesvědčeni, že je nepravděpodobné, že by kdy slyšela skladbu ze 70. let, když skládala vlastní píseň Levitating. Ta se objevila na albu Future Nostalgia.

Není to přitom poprvé, co se Dua Lipa ocitla kvůli hitu Levitating v problémech. V červnu soud v Los Angeles odmítl žalobu, podle které skladba kopíruje jinou píseň od floridské skupiny Artikal Sound System z roku 2017.

Minulý týden pak další žalobu podal v Los Angeles hudebník Bosko Kante, informoval portál The Guardian. Tvrdí, že Dua Lipa od něj nedostala svolení použít nahrávku pořízenou jeho Talk Boxem v remixech singlu Levitating. Požaduje proto více než 20 milionů dolarů (přes 400 milionů korun) za údajné porušení autorských práv. 

Píseň Levitating od zpěvačky Duy Lipy:

https://www.youtube.com/watch?v=WHuBW3qKm9g

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.