Zpěvačka Shakira může skončit ve vězení. Čelí další žalobě za neplacení daní

Na kolumbijskou zpěvačku Shakiru podala prokuratura ve Španělsku další žalobu. Podle serveru SkyNews ji obvinila z daňových podvodů. Ty prý začala policie prošetřovat už v červenci, a to kvůli podezření z neplacení daně z příjmu a majetkové daně v roce 2018.

V té době měla prý zpěvačka žít v Barceloně se svým bývalým partnerem a fotbalovou hvězdou FC Barcelony Gerardem Piquém a jejich dvěma dětmi. Žalobci argumentují, že měla bydliště ve Španělsku, a proto byla povinna tam zdanit všechny své celosvětové příjmy, bez ohledu na to, kde je získala.

[chooze:article;value:512656]

​Nejde přitom o první takové podezření. V listopadu se má zpěvačka postavit před soud za údajné podvody v hodnotě 14,5 milionu eur, kterých se měla dopustit v letech 2012 až 2014, připomíná agentura Reuters. V případě prokázání viny hrozí už teď zpěvačce až osmileté vězení a pokuta ve výši 24 milionů eur, tedy asi 592 milionů korun.

Prokuratura tvrdí, že Shakira v uvedených letech nežila na Bahamách, jak sama uváděla, ale ve Španělsku. To by ale znamenalo, že by se na ni vztahovaly i daňové zákony a byla by tak povinná daně platit. Její obhájci si ale stojí za tím, že zpěvačka zemi navštěvovala jen příležitostně.

Zpěvačka tak veškerá obvinění popírá. "Jsem přesvědčena, že mám dostatek důkazů na podporu svého případu a že spravedlnost zvítězí v můj prospěch," řekla.

Fotbalista Piqué a zpěvačka Shakira navštívili Česko (06/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.