Zpěvák zemřel na stejném místě jako Iveta: Před smrtí se trápil, říká člen Abraxasu

[chooze:gallery;value:35785]

​Poslední roky byly pro Miroslava Imricha náročné. Podle jeho bývalého spoluhráče z kapely ho trápily potíže s hrtanem, které vedly k postupné ztrátě hlasu. O tom, že by si však mohl sáhnout na život, Slávek Janda vůbec nepřemýšlel. "Naprosto jsem netušil, že by se něco takového mohlo stát. Já jsem ho naposledy viděl, když mě pozval na svoje sedmdesátiny, což bylo loni v březnu," svěřil se TN.cz.

Po víkendovém pátrání policie našla Imrichovo tělo u trati mezi obcemi Uhříněves a Kolovraty na kraji Prahy, kde si před deseti lety sáhla na život Iveta Bartošová. "Já myslím, že to nerozhoduje. On bydlel v Petrovicích, takže se pohyboval tam v té lokalitě, v podstatě bydlel kousek odtamtud," vysvětlil, co Imricha mohlo vést k tomu, aby došel na místo spojené s tragickým skonem zpěvačky.

[chooze:article;value:554105]

Šlo prý totiž o jeden z mála přístupných bodů. "Co já vím, tak tam je koridor a myslím si, že na tu trať se lze dostat jen z určitých míst. Takže bych v tom viděl spíš to, že hledal místo, kde se do koridoru dostane. Tam jezdí pendolino, které jede 160kilometrovou rychlostí, takže to pochopitelně musí být oplocené," popsal člen Abraxasu.

S dřívějším kamarádem z kapely se vídal jen zřídka. "On odešel v roce 2015. Já jsem byl na těch jeho sedmdesátinách, tam jsme se bavili velice přátelsky. Říkal mi: 'Tak ať nám to ještě chvíli vydrží.' Pak jsme se ale už nějak neviděli," svěřil se Janda.

[chooze:article;value:554039]

"On měl něco s hrtanem. Pravda je, že mu hlas začal blbnout už před deseti lety, měl ho nachraptělý a já jsem mu říkal, že má něco s hlasivkami, aby tomu věnoval větší pozornost, a on to neslyšel rád, což se mu nedivím, tak mě odbyl. Pak odešel s tím, že fungoval s Tangem a tak nějak pravidelně hráli," doplnil kytarista Abraxasu.

Postupně však prý Imrich ztrácel sílu a i ojedinělá vystoupení pro něj byla příliš náročná. "Problém asi byl v tom, že oni mu pak doktoři rozebrali problém s těmi hlasivkami, a to je prostě konec. Tam bych viděl tu hlavní příčinu. On nemohl zpívat a vlastně ani mluvit a prostě ten život asi úplně ztratil smysl, já nevím," uzavřel Janda.

Policie se už při pátrání po Imrichovi obávala, že si chce vzít život. "Muž opustil v pátek večer nemocnici. Měli jsme informace, že by se chtěl pokusit o sebevraždu," sdělil mluvčí pražských policistů TN.cz.

Zemřel zpěvák Abraxasu Miroslav Imrich. Našli jej na stejném místě jako Bartošovou (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.