Zpocený Putin vysvětloval teror na Ukrajině. Útok dronů má za provokaci

Ukrajina se podle Putina úterním náletem dronů na Moskvu mstila za nedávný ruský nálet na velitelství ukrajinské vojenské rozvědky. Domnívá se, že tím chce Kreml vyprovokovat k odvetě podobného ražení.

Řekl to agentuře TASS při návštěvě jednoho z moskevských muzeí. "Ruská federace sice útočí na území Ukrajiny, ale provádí to přesnými zbraněmi dlouhého doletu mířenými na objekty vojenské infrastruktury a muniční sklady. Takže ano, před dvěma nebo třemi dny udeřily ruské ozbrojené síly na velitelství vojenské rozvědky na Ukrajině. Kyjevský režim přitom zvolil jinou cestu, zastrašování ruských občanů a útoky na obytné budovy," prohlásil.

"Je to jasná známka teroristické činnosti," doplnil Putin.

[chooze:article;value:506898]

Kyjev podíl na pádu dvou dronů na dva obytné domy v Moskvě popřel, podle poradce ukrajinského prezidenta Mychajla Podoljaka nemá nic společného ani s několika dalšími drony, které sestřelila ruská protivzdušná obrana. "Samozřejmě nás to těší a předpovídáme nárůst počtu útoků. Ale s tímhle nemáme přímo nic společného," uvedl pro agenturu Reuters.

"Občané Ukrajiny, kteří nyní nemají slovo, protože je na Ukrajině rozpoután totální teror proti civilnímu obyvatelstvu, by měli vědět, co současné vedení jejich země prosazuje," pokračoval Putin.

Válku přitom rozpoutal on sám, když před téměř rokem a půl nařídil ruské armádě Ukrajinu napadnout. Kyjev se od té doby agresi za podpory Západu vytrvale brání.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.