Zpřísnění zákona o zbraních nejde dost daleko, říkají Češi. Žádají psychotesty

"Dodatečně bych udělal psychotesty. Tomu, kdo by je neudělal, bych ji sebral," míní jeden z dotázaných. "Určitě by to limitovalo případy, které jsme zažili v minulé době," souhlasí další.

Další lidé si myslí, že by měly být podmínkou pro vydání zbraně. "Zbrojní průkaz by měl být dáván rozvážněji," vzkazují. Důležité ale podle dalších dotázaných bude, jak budou psychotesty postavené. 

Jiní zase se současnou úpravou souhlasí. "Zákon, který je v současný době, jak jsem vyčetla od odborníků, je v pořádku," poznamenala dotázaná žena. "Měl jsem kdysi zbroják a bylo to přísnější než teď," doplnil další respondent.

[chooze:article;value:539006]

"Psychotesty prochází policie, armáda a stejně ti lidé něco spáchají. Většina činů je v afektu a psychotesty to neodhalí," míní jiný.

Někteří lidé žádají omezení počtu zbraní, které si jeden člověk může koupit. "Dal bych tak jednu zbraň maximálně," navrhnul jeden. "Myslivec potřebuje víc zbraní. Kulovou, brokovou, tamti by měli mít jednu, jestli mají na obranu," oponoval další.

"Tady je moc zbraní v republice," vyjádřil svůj postoj respondent. Jiní by omezili maximální počet zakoupených zbraní na dvě, či dokonce prodej fyzickým osobám úplně zakázali.

"Neomezil, aby se stal nějaký problém, tak stačí jedna," argumentoval proti omezování zastánce prodeje zbraní. "V rozumné míře, všechno se může zvrtnout proti nějaké dobré myšlence," dodal další.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.