Žraloci napadli filmový štáb. Bylo to jako v Čelistech, tvrdí

Zážitek jako z hororového filmu má za sebou tým světoznámého britského přírodovědce a dokumentaristy Davida Attenborougha. U břehů Havajských ostrovů jeho členy během natáčení první epizody nejnovějšího seriálu napadla dvojice více než čtyřmetrových žraloků tygřích. "Bylo to jako v Čelistech," popisovali podle webu Mail Online situaci.

Na plánové natáčení podvodních scén tak nedošlo. Žraloky se jim nedařilo zahnat ani s pomocí pádel. Místo toho filmaři v gumovém člunu museli bojovat o holý život. "Druhý ze žraloků skočil na gumový člun a vykousl z něj velký kus. Člun okamžitě praskl. Snažili jsme se ho zahnat, ale jemu to bylo jedno. Bylo to strašlivé," popsal hrozivou zkušenost režisér Toby Nowlan pro Radio Times.

[chooze:article;value:508656]

Naštěstí se jejich člun nacházel jen asi 100 metrů od břehu. Na napůl splasklém plavidle se jim jen tak tak podařilo dostat se na pláž – do bezpečí. Podle Nowlana bylo chování žraloků velmi podivné.

"Vypadali strašně hladově. Je možné, že tam nebyl dostatek jejich přirozené potravy, a tak se prostě snažili ulovit cokoliv, co jim přišlo do cesty," vysvětluje si režisér jejich nezvyklou agresivitu. Sedmadevadesátiletý sir Attenborough se natáčení naštěstí osobně neúčastnil. Jeho život tak v ohrožení nebyl.

Potápěč prozradil, jak se před útokem žraloka bránit: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.