Žralok kousl mladou ženu do hlavy. Předtím zabil surfaře

Vážná zranění utrpěla dvaatřicetiletá žena, na kterou zaútočil žralok u města Onkaparinga v jižní Austrálii. Žena byla pokousána do hlavy kolem 13:20 na pláži jižně od města Adelaide, uvedl deník The Guardian.

Mluvčí záchranářů řekl, že jsou její zranění vážná a že byla převezena do nemocnice. Podle policie ovšem nebyla v ohrožení života. Policie ve svém prohlášení uvedla, že celou pláž evakuovala a začala hned pátrat po zvířeti. To se jí ale najít nepodařilo. 

[chooze:article;value:528012]

Útok na mladou ženu přišel jen necelé dva týdny poté, co kvůli žralokovi zemřel 55letý surfař Tod Gendle. Podle svědků surfoval v moři s partou asi 12 kamarádů nedaleko místa, kde nyní zaútočil žralok na ženu. O útoku na surfaře si přečtěte v tomto článku na TN.cz. Letos žraloci na poloostrově Eyre zabili ještě tamního učitele Simona Baccanella (43).

Naopak štěstí v neštěstí měl letos 20letý mladík, který surfoval na západním pobřeží Austrálie. Jeho pohyby zřejmě zaujaly velkého bílého žraloka, který na něj zaútočil a pokousal mu nohu. I přes velkou ztrátu krve se mladíkovi podařilo dostat na břeh, a zachránit si tak život.

Žraloci jsou často velmi blízko, aniž by to lidé tušili. Podívejte se na překvapivé záběry z dronů:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.