Žralok odřízl lidi od oblíbené pláže. Jezdí tam desetitisíce Čechů

Sociální sítí TikTok se v posledních dnech šíří děsivé video, které zachycuje nebezpečnou situaci během koupání dvou turistů v moři na dovolené v Dubaji, když je náhle ohrozil žralok. Vody Perského zálivu si přitom oblíbila i celá řada Čechů, jezdí jich tam desetitisíce.

Na záběrech je vidět žralok, jak odřízl muže a ženu od břehu pláže Kite Beach. Informoval o tom portál The Mirror. Na mělčině už v tu chvíli stojí plavčík, který na koupající se turisty gestikuluje, aby vylezli z vody, že jim hrozí nebezpečí. Oba plavci zachovali klid a počkali, až predátor odpluje a uvolní jim cestu. To jim podle mnohých komentářů pod videem zachránilo život.

[chooze:article;value:468359]

​"Ta žena udělala tu nejlepší možnou věc, že nezačala máchat rukama a nohama. Tím si zajistila, aby ji žralok nepronásledoval," uvedla podle listu The Sun jedna z diskutujících. "Oba plavci nepropadli panice, to bylo v tu chvíli zásadní. Ale nikdy nedokážu pochopit, proč lidi plavou tak daleko od pláže," napsal další.

Deník Daily Mail upozornil na to, že pláž Kite Beach je dobře chráněná pobřežní hlídkou a plavčíky. Koupání je zde však povoleno pouze do setmění, právě kvůli potenciální žraločí hrozbě.

@adish.go Воде еще были люди? #акулавДубае #kitebeach #врек #втоп #fyp #sharkonthebeach ♬ оригинальный звук - Adish.go

Vědci natočili souboj kosatek se žralokem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.