"Žralok!" vyděsili se turisté na pláži. Mezi lidmi v moři se objevila ploutev

Mohutná velryba vyvolala paniku mezi lidmi na španělské pláži. Na záběrech, které zveřejnila tamní policie, je vidět, jak lidé z pláže křičí na lidi v moři. Plavci a lidé na paddleboardech se zase co nejrychleji a nejopatrněji snaží dostat od mohutné velryby pryč. V klidu zůstala jen samotné zvíře, které na pláži v letovisku La Antilla zůstalo asi minutu a následně odplulo pryč na širé moře, aniž by někomu ublížilo, uvedl web The Mirror

Španělská policie uvedla, že podle ní jde o velrybu Cuvierovu neboli vorvaňovce zobatého. Nejde tak o žraloka, jak si spousta lidí na pláži myslela. "Není to žralok a neuvidíte Stevena Spielberga na pobřeží běhat s kamerou. Není to ani kosatka. Zvíře, které nás navštívilo, se zdá být velryba Cuvierova, která drží rekord v hlubinných ponorech," uvedla policie ve svém prohlášení.

[chooze:article;value:512825]

​Podle policistů je možné, že je zvíře dezorientované a brzy někde uvízne, protože se objevilo v místech, která pro něj nejsou typická. Tento tvor drží rekord v hloubce i délce ponoru mezi všemi savci, a to s ověřenou hodnotou 2 992 metrů a dobou ponoru až 3 hodiny a 42 minut.

Španělsko a Portugalsko zaznamenaly v posledních několika měsících řadu útoků kosatek, které naštěstí neskončily smrtí. Na útoky kosatek si stěžují hlavně majitelé lodí. Odborníci nyní vyšetřující, co za tímto fenoménem stojí. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.