Zraněné dívky z jihlavského festivalu promluvily. Už jsem tu nemusela být, říká Nikol

Na hudebním festivalu Vysočina fest se v noci na neděli zranily desítky lidí, kteří v panice prchali ven z nafukovacího stanu. Nejhůře dopadly Nikol a Viktorie.

"Někdo do mě zezadu strčil a upadnul na mě a pak už po mně všichni šlapali," uvedla zraněná účastnice festivalu Viktorie Došková. "Nemohla jsem dýchat, nemohla jsem se hýbat, pak jsem asi omdlela," dodala.

Podobný zážitek má za sebou i Nikol Janíková. "Spadla jsem na zem a potom už jsem jenom cítila, jak na mě lidé šlapou," svěřila se zraněná dívka.

[chooze:article;value:563604]

Obě dívky skončily s vážnými zraněními na jednotce intenzivní péče. "Mám propíchnutou plíci, zlomené žebro a pohmožděnou ledvinu," vyjmenovala Viktorie zranění, která na festivalu utrpěla.

"Mám natržená játra od toho, jak mi na ně šlapali. Doktoři říkali, že kdyby na ně byl ještě jeden nášlap, tak už bych tady nemusela být," řekla Nikol.

Naštěstí snad nebudou mít trvalé následky. Zbylí čtyři festivalový návštěvníci už byli z jihlavské nemocnice propuštění do domácího léčení. Mezitím pokračuje vyšetřování nešťastně události.

[chooze:article;value:563494]

"Přihlásit se nám mohou návštěvníci hudebního festivalu, kteří byli uvnitř nafukovacího stanu. A také ti, kteří nešťastnou událost natočili a mohli by nám záznam poskytnout," uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Jde o to, zda pořadatelé dodrželi všechna bezpečnostní opatření. Stan se bortil podle návštěvníků kvůli náporu vody při bouřce a blesku, který měl na chvíli vyřadit nafukovací systém.

"Jsem přesvědčen, že jsme postupovali správně v součinnosti se složkami integrovaného záchranného systému," řekl pořadatel festivalu Petr Burián. Případ je zatím vyšetřovaný jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.