Ztratil se 6letý autista. Po německém chlapečkovi pátrají už tři mrazivé noci

[chooze:gallery;value:35679]

​Od pondělního večera pátrá německá policie po 6letém Arianovi z města Bremervörde v Dolním Sasku. Kolem 19:15 odešel chlapec ze svého domova a od té doby se nevrátil, uvedl web Bild.

Pátrání stále nebylo úspěšné a vzhledem k mrazivým teplotám policie opakovaně zdůrazňuje, že je situace vážná. Chlapec odešel jen lehce oblečený do žlutého svetru s dlouhým rukávem a černých tepláků, nemá ani boty. Potvrdily to snímky ze soukromé bezpečnostní kamery v oblasti.

Od pondělí po chlapci pátraly v přilehlých lesích stovky záchranných složek a dobrovolníků. Podle policie je Arian autista, což v jeho případě znamená, že neumí artikulovat a nereaguje na řeč ani volání. Jeho rodiče pátračům dávají různé tipy na facebookové stránce.

"Žádáme vás, abyste několikrát denně kontrolovali, zda není Arian na vašem pozemku. Mohl by u vás hledat místo k odpočinku nebo se schovat. Dívejte se prosím především na místa, která vás možná zpočátku ani nenapadnou – jako jsou vaše altány, kůlny, garáže, stáje, místa, kde jsou zvířata nebo jiná místa, která by byla při troše zručnosti přístupná i pro dítě," radí například rodiče.

[chooze:article;value:502458]

​Právě rodiče přišli i s neobvyklým nápadem týkajícím se balónků a bonbónů. "Prosíme také ty, jejichž majetek hraničí s lesy, loukami nebo poli, aby připevnili na ploty nebo na strom hračky, na které dobře uvidíte, abyste si všimli, když vás Arian navštíví. Čím větší a barevnější hračky budou, tím lépe," popsali. Arian má podle nich rád hlavně letadla, dinosaury a medvídky od značky Haribo.

​Záchranná služba ve středu rozmístila podle stanice NDR barevné heliové balónky se sladkostmi na 17 míst. Podle policie jsou na nich připevněny malé kamery s pohybovými senzory. Pokud se kamera vypne, záchranáři by měli zároveň obdržet zprávu. U balónků je také umístěn vzkaz, aby je lidé nesundávali a nechali na místě pro malého Ariana.

Poslední záběr z pondělí

Bezpečnostní kamera naposledy zachytila ​​chlapce, jak v pondělí večer utíkal k lesu. Na nahrávce je vidět, že Arian měl u sebe hůl, se kterou kolem sebe mával a hrál si s ní na ulici.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.