Zubař vyvrátil mýty. Čištěním po jídle se zuby ničí, na pastě nezáleží, říká

"Čištění během dne, pokud zrovna nejdete na rande, není potřeba. Zubní plak začíná být aktivní po nějaké době, asi po 24 hodinách," řekl zubař. "To znamená opravdu důkladné čištění jednou denně, a to ideálně před spaním," dodal.

Ranní čištění zubů je podle něj jen sociální záležitost. "Když ráno vstanete, jak člověk dýchá pusou, není mu úplně dobře cítit z úst, tak je dobré si zuby vyčistit. Ale z hlediska zubního zdraví to není úplně nejdůležitější," vysvětlil.

[chooze:article;value:555368]

Chybu ale podle něj lidi dělají čištěním po jídle. "To je přesně proti tomu, co chceme, protože jídlo ty zuby naleptá a my ze slin dokážeme tu sklovinu zpátky opravit. Ve chvíli, kdy tu naleptanou sklovinu vyčistíte kartáčkem, tak ten zub o kousíček zmenšíte," popsal.

A nezáleží podle něj ani na pastě. "Je úplně jedno, jakou koupíte. Já jsem třeba ze začátku svým dětem čistil bez pasty," řekl. Za zásadní ale označuje čištění mezizubních prostor. "85 % kazů, které nalézáme u dospělých pacientů, je mezi zuby," uvedl.

[chooze:article;value:550193]

​"Když na koberec dáte bahno a něčím ho polejete, něčím voňavým, tak to sice nesmrdí, ale pořád je to špinavé," přirovnal použití ústní vody. "Pokud chcete ten koberec vyčistit, musíte vzít kartáček a vydrbat to. A úplně stejně to funguje s těmi zuby," doplnil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.