Zvažuju návrat do Sněmovny, řekl Polčák. S Dozimetrem nemám nic společného

V těchto evropských volbách se na kandidátce STAN Stanislav Polčák už neobjeví. "Já už jsem po těch minulých evropských volbách z rodinných důvodů deklaroval, že nebudu chtít kandidovat znovu do evropských voleb," podotkl europoslanec.  

"Po výkonu mandátu máme skoro povinnou přestávku. Náleží vám čas na rozmyšlenou, co dělat dál. Já určitě budu vykonávat dál funkci advokáta. Dám si chvíli oddech a budu se věnovat advokacii," nastínil své plány. Blíží se ale i volby do Poslanecké sněmovny v roce 2025 a Polčák nevyloučil, že by mohl kandidovat v nich.

[chooze:article;value:527766]

​Zatím podle něj ale nic není jasné. "Pokud by byl zájem, tak jsem se vždycky chtěl vrátit do národní politiky. To nezastírám. Neříkám, že se chci vrátit do Sněmovny, ale pokud bych měl podporu, tak bych samozřejmě nabídl své služby, protože jsem již dostatečně kvalifikovaný i ošlehán větrem," popsal Polčák. 

Kdyby mu STAN nabídl, aby kandidoval, tak by zřejmě neváhal nabídku přijmout. "Tuto nabídku bych přijal, ale musela by přijít od toho hnutí. Podporu si myslím, že jednoznačně mám, ale je to strašně daleko. Do té doby mám spoustu času na přemýšlení, co dál. Budeme mít vnitrostranické volby, takže se toho ještě hodně může změnit," mlžil europoslanec.

[chooze:article;value:517557]

​Po vypuknutí kauzy Dozimetr po něm předseda hnutí STAN Vít Rakušan požadoval, aby vyvodil zodpovědnost. Polčák kvůli tomu pozastavil své členství v hnutí, které poté opět obnovil. "Můžete nabídnout své služby, zkušenost a uvidíte, co udělá druhá strana. Já jsem byl v té kauze svědkem a prokázalo se, že s touto věcí nemám žádnou souvislost. Proto jsem si mohl to členství obnovit," dodal Polčák.

Kandidátka Starostů a nezávislých v čele s Janem Farským a Danuší Nerudovou podle něj má v evropských volbách dobrou šanci. "Nerudová má pořád dostatečné portfolio voličů, kteří si pamatují, že ji před tím rokem volili. Zároveň ona oslovuje i tím, že je nestranička. Je to osobnost pro evropské volby, aniž by byla plně zařazena do hnutí, což ji na druhou stranu i trochu oslabuje při skládání té kandidátky," řekl.

[chooze:article;value:531881]

​Důležitá témata, která rozhodnou volby, jsou podle něj už jasná. "Je to migrační a bezpečnostní téma, otázka, která nás doprovází už zhruba deset let. Další budou geopolitické výzvy, kterým čelí evropský kontinent jako takový," doplnil s tím, že dalším z důležitých témat bude i ruská invaze na Ukrajinu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.