Zveřejnili detaily o Zemanově operaci. Exprezident zůstává v nemocnici

"Pan Miloš Zeman setrvává v péči lékařů FN Motol po prodělané operaci pro kritické nedokrvení dolní končetiny," oznámila mluvčí nemocnice Pavlína Danková. 

Bývalému prezidentovi lékaři odstranili krevní sraženinu a provedli takzvanou angioplastiku tepen. "Došlo k obnovení prokrvení a rozvoji takzvaného reperfuzního syndromu, který se projevuje otokem končetiny. Tento stav byl hned v rámci první operace řešen fasciotomiemi," uvedla Danková.

[chooze:article;value:546523]

"Jedná se o naříznutí krytů svalů s ponecháním nářezů do doby, než dojde k ústupu otoku," doplnila. Nářezy je nutné pečlivě a pravidelně ošetřovat, než je půjde opět uzavřít.

Zeman je podle konzilia při vědomí a spolupracuje při zahájení rehabilitace. "Vzhledem k uvedenému dosavadnímu průběhu nelze délku hospitalizace predikovat," sdělila Danková. Další informace sdělí ve středu.

Prezidenta sleduje lékařské konzilium, jejímiž členy jsou: náměstkyně pro léčebně preventivní péči Lucie Valentová Bartáková, přednosta Kliniky kardiovaskulární chirurgie 2. LF UK a FN Motol Štěpán Černý, přednosta Kliniky zobrazovacích metod 2. LF UK a FN Motol Miloslav Roček, přednosta Interní kliniky 2. LF UK a FN Motol Radan Keil, přednosta Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství 2. LF UK a FN Motol Pavel Kolář, primář Kliniky kardiovaskulární chirurgie 2. LF UK a FN Motol Radovan Fiala, primářka Interní kliniky 2. LF UK a FN Motol Jindra Lochmanová a vedoucí lékař Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny 2. LF UK a FN Motol František Mošna.

Kvůli exprezidentovi Miloši Zemanovi se sešlo lékařské konzilium:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.