Zveřejnili žebříček pokrmů. Český dezert je jedním z nejlepších na světě

[chooze:gallery;value:34803]

​Bamboloni je plněná kobliha s původem v Itálii a podle webu Taste Atlas je na prvním místě v žebříčku nejlepších smažených dezertů světa. Jenom v první desítce najdeme italské pochutiny hned třikrát. 

Mezi nejlépe hodnocené patří také pochoutky z Německa, Rakouska nebo Portugalska. A v první dvacítce dokonce narazíme i na pokrm, který je všem Čechům dobře známý. Vdolky jsou podle tohoto žebříčku 18. nejlépe hodnoceným smaženým dezertem na světě. 

[chooze:article;value:540264]

​Z dalších velmi populárních pochoutek na seznamu najdeme například španělské churros nebo americké donuty. Je přitom zajímavé, že ty jsou v žebříčku nejpopulárnějších smažených dezertů na prvním a druhém místě. Vzhledem k tomu, že jsou ale po světě velmi známé, je hodnotilo mnohem více lidí, což výrazně ovlivnilo výsledný průměr. 

V absolutních číslech je tudíž vysoce pravděpodobné, že churros nebo donuty označilo za výborné mnohem více lidí než vdolky. Ve výsledku ale český smažený dezert dostal lepší hodnocení.

V tabulce níže přehledně žebříček uvádíme. A pokud vám většina názvů nic neříká, v galerii na začátku článku se můžete podívat, jak některé z nejlépe hodnocených smažených dezertů vypadají. 

​Slané nebo sladké. Oblíbené koblihy se dají dělat na několik způsobů (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.