Zvířata ze zoo její ředitel zabil. Maso pak servíroval na vánočním večírku

Živočichové ze zoologických zahrad jsou většinou ve výbězích, kde je obdivují návštěvníci. Ředitel zoo v Chilpancingu na jihu Mexika ale měl jiný plán. Čtyři kozy trpasličí zabil, aby posloužily jako lahůdka na slavnostní tabuli vánočního večírku. O Incidentu informoval web Sky News.

Úředníci mexického ministerstva životního prostředí, kteří mají na starost dohled nad touto zoo, uvedli, že některá z dalších zvířat ředitel Jose Ruben Nava také prodal. Zahrady většinou se zvířaty neobchodují, ale pouze je vyměňují s partnerskými organizacemi.

[chooze:article;value:269388]

​Podle španělského listu El País už byl ředitel ze své funkce odvolán a nyní čelí obvinění z korupce, týrání zvířat a nezákonného obchodování. Nava měl také vyměnit čtyři vzácné býky za nářadí určené k opravě areálu zoo. To se ale v evidenci zahrady neobjevilo. Podezřelé obchody se týkaly rovněž zebry a tří jelenů. Srnec se zase dočkal necitlivé péče, poraněnou nohu mu totiž v zoo sešili bez narkózy. Následně uhynul.

V Mexiku je dlouhodobě problém s chovem exotických zvířat pro soukromé účely. Jde například o oblíbenou kratochvíli drogových dealerů, kteří si zakládají soukromé zvěřince. A je možné, že se v nich objevila i část zvířat z Chilpancinga.

Předčasný ježíšek v Hradci Králové. Den před Vánoci se v zoo narodila žirafa:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.