Zvrat v amerických volbách? Biden měl svému poradci sdělit, že možná odstoupí

Prezident Joe Biden měl dle The New York Times tuto informaci sdělit jednomu ze svých poradců v návaznosti na jeho neúspěch v první prezidentské debatě s Donaldem Trumpem. Měl říci, že pokud se mu nepodaří v nadcházejících dnech přesvědčit americkou veřejnost o tom, že na svou práci stále stačí, odstoupení zváží.

"Je mu jasné, že pokud předvede podobný výkon i v nadcházejících vystoupeních, nebude to dobré," citoval deník poradce, jenž si nepřál být jmenován z důvodu citlivosti informace. Mezi tato vystoupení patří rozhovor v americké televizi ABC News a návštěvy v Pensylvánii a Wisconsinu.

Mluvčí Bílého domu Andrew Bates ovšem řekl, že je toto tvrzení naprosto nepravdivé. Zároveň dodal, že prezident nedostal dostatek času na odpověď.

[chooze:article;value:562798]

Za odstoupení Bidena se přimlouvají někteří demokratičtí představitelé a sponzoři. Výkon prezidenta ve čtvrteční debatě je vyděsil. "Biden by to mohl ustát, kdyby to byl jediný incident. Ale on to nebude jediný incident," řekl jeden z představitelů pro televizi CNN.

Prezidenta v jeho kampani naopak podporuje zejména jeho rodina, která podle CNN zároveň obvinila z Bidenova selhání tvůrce jeho kampaně. Sám prezident svůj neuspokojivý výkon svedl na jet lag a přemíru cestování před klíčovým televizním vystoupením. Tvrdí, že neposlouchal rady členů svého štábu a pak málem usnul na pódiu.

Kromě nezvládnuté debaty dále panuje i obava o prezidentovo zdraví. Kvůli problémům je prý schopen fungovat jen šest hodin denně. V tomto období se proto koná i většina veřejných vystoupení. Více o trablích Joea Bidena se dozvíte v tomto článku.

Voliči si myslí, že by měl místo Bidena kandidovat někdo jiný, říká reportérka TV Nova (07/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.