Zvrat v případu unesené Maddie? Vyšetřovatelé chystají "změnu hry"

[chooze:gallery;value:30475]

​Zoufalí policisté plánují "změnu hry", aby konečně dopadli hlavního podezřelého v případu zmizelé Madeleine McCannové. Tehdy tříletá dívenka zmizela v roce 2007 během dovolené v Portugalsku. Hlavním podezřelým zůstává sexuální predátor Christian Brückner, ale policistům se ho stále nedaří usvědčit. 

Nyní vyšetřovatelé spoléhají na pomoc jeho bývalého kamaráda, který se stal policejním informátorem. Helge Busching v současné době pomáhá německým policistům vyšetřujícím 45letého Christiana Brücknera získat nové stopy, uvedl britský deník The Sun

Média tohoto muže označují za klíčového svědka. "Helge strávil mnoho let po boku Christiana, který s ním cestoval a byl jeho partnerem při zločinech," uvedl zdroj deníku. "To znamená, že má obrovské množství znalostí o tom, kde Christian byl, co dělal a jaké byly jeho motivace k tomu, aby byl v konkrétních časech na konkrétních místech," tvrdí zdroj.

[chooze:article;value:507646]

​"Policisté mají k Brücknerovi řadu stop, o kterých si myslí, že by o nich mohl Helge poskytnout více informací. Opravdu věří, že může změnit hru," dodal informátor. Byl to údajně právě Helge, kdo dal policistům tip ohledně Christiana. Ten si nyní ve vězení odpykává trest za znásilnění a oloupení 72leté Američanky v téže části portugalského regionu Algarve, kde zmizela i Madeleine.

Portugalci jsou skeptičtí

Optimismus německé policie ale moc nesdílí jejich kolegové z Portugalska. Důstojníci v letovisku Algarve si myslí, že němečtí policisté "utíkají temnými uličkami".

Minulý měsíc policisté strávili několik týdnů zkoumáním vzorků půdy, kterou objevili při pátrání v okolí portugalské přehrady. Ta je pouhých pár desítek kilometrů od místa, odkud malá Maddie před lety zmizela. Zaměřili se na ni proto, že byla oblíbeným místem Christiana Brücknera, který je v případu Maddie hlavním podezřelým. Přehradu kdysi označil jako "svůj malý ráj". Zkoumání ale zřejmě nepřineslo žádné užitečné informace, řekl deníku Mirror zdroj blízký vyšetřování.

Podívejte se, jak pátrání u přehrady probíhalo:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.