Zvrat ve slovenských prezidentských volbách. Jeden kandidát vypadl

Už v únoru je jasné, že slovenským prezidentem se v dubnu stane muž. První kolo voleb proběhne již 23. března a dosud se zdálo, že kandidátů bude celkem 11. Slovenská televize Markíza ale přišla s informací, že jeden z kandidátů nesplnil podmínky a voleb se nemůže zúčastnit.

Vyřazeným kandidátem má být podle televize předseda občanského sdružení Slovenské Hnutie Obrody Róbert Švec, který prý nedodal dostatek podpisů pro svou kandidaturu. Těch je na Slovensku potřeba 15 tisíc.

​Samotné volby by jeho vyřazení ovšem nemělo výrazně ovlivnit, protože Švec patřil mezi outsidery. U sázkových kanceláří se jeho kurz pohyboval kolem 1:5000. 

​Švec neúspěšně kandidoval i v prezidentských volbách v roce 2019. Mediální pozornost si vysloužil svými výroky o optimalizaci obyvatelstva, když mimo jiné mluvil o tom, že "po pádu současného dekadentního režimu proběhne radikální optimalizace v mediální oblasti, aby naše mládež nevyrůstala pod vlivem úpadkové kultury a bulváru," uvedl web Topky.sk.

[chooze:article;value:540453]

​Hlavními favority jsou tak stále bývalý premiér a současný místopředseda Národní rady Peter Pellegrini (Hlas) a někdejší ministr zahraničních věcí Ivan Korčok. Zatímco předvolební průzkumy favorizují Pellegriniho, tak sázející více věří Korčokovi. Více jsme psali v tomto článku na TN.cz.

Dalšími zájemci o prezidentské křeslo jsou Andrej Danko, Patrik Dubovský, Krisztián Forró, Štefan Harabin, Marian Kotleba, Ján Kubiš, Igor Matovič a Milan Náhlik.

Jako poslední do voleb vstoupil Igor Matovič. Podívejte se, jaké jsou jeho šance (1/24):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.