Zvrat ve vyšetřování rodinné tragédie v Petržalce: Mohla to být rituální smrt

Uběhl už více než měsíc od chvíle, kdy bratislavským sídlištěm Petržalka otřásla brutální smrt tří rodinných příslušníků. V neděli 19. března krátce před polednem vyskočil, nebo vypadl z balkonu 27letý muž. Zatímco policisté ohledávali místo činu a zjišťovali, odkud se mladík zřítil, následoval další pád. O zhruba pět hodin později vyskočila ze stejného bytu i starší sestra muže. Na těle měla několik bodných ran.

Tím však tragické zprávy nekončily. Když policisté konečně identifikovali správný byt, odkud sourozenci vypadli, našli další tělo. A to ubodaného devítiletého chlapce.

Incident začali řešit jako vraždu. Jedna z prvních hlavních vyšetřovacích verzí byla, že muž, který vyskočil z okna, ještě předtím napadl nožem svou sestru a synovce. Když se žena později zraněná probrala a spatřila mrtvého syna, vyskočila také.

[chooze:article;value:495750]

​​Chlapec zemřel jako první. Žena si ale bodná poranění způsobila sama, jak později podle TV Markíza odhalila provedená pitva. Kdo vraždil, tak není zcela jasné. Jedna z policejních teorií nevylučuje rituální vraždu, informuje dále televize.

Této verzi by nahrávaly i výpovědi lidí, se kterými reportéři mluvili. Štáb hned z několika zdrojů zjistil, že sourozenci inklinovali k náboženské sektě a jejich smrt by mohla být i jakýmsi vykoupením. Spekuluje se však také o možných finančních problémech sourozenců. Policejní prezident Štefan Hamran přiznal, že případ je velmi komplikovaný. "Nemáme svědky v exteriéru, ani v interiéru," uvedl.

Šéf odboru na ministerstvu kultury, který vede evidenci církve a náboženské společenství na Slovensku prozradil, že během pandemie zaznamenal zvýšenou činnost různých spolků a sekt. To, že by někteří ze sympatizantů takových skupin přistoupili k násilnému činu, až k vraždě, o tom však slyšel poprvé.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.