Muž zveřejnil nahé fotky své bývalé partnerky. Ta vysoudila desítky miliard

Více než 26 miliard korun má v Texasu zaplatit bývalý přítel své expartnerce za to, že zveřejnil její intimní fotografie. Zhruba čtyři miliardy za duševní újmu a 22 miliard korun jako exemplární odškodnění.

Podle oběti, kterou soud zmiňuje jen jako LD, se partneři dali dohromady v roce 2016. Tehdy žena muži posílala jako důkaz lásky své nahé fotografie. To se jí ovšem vymstilo o pět let později, když se spolu rozešli. Její bývalý přítel se s rozchodem nevyrovnal a ženě se pomstil tím, že snímky zveřejnil na sociálních sítích, na pornografických stránkách a také je poslal jejím přátelům a rodině. A aby toho nebylo málo, k celému činu se jí přiznal v SMS zprávě.

[chooze:article;value:361377]

"Zbytek života strávíš tím, že se budeš snažit vše vymazat z internetu, ale nebude se ti to dařit. Každý, koho potkáš a uslyší tvůj příběh, půjde hned hledat. Šťastný lov," stálo ve zprávě.

Žena svého bývalého přítele v roce 2022 žalovala. Byl obviněn z toho, že fotografie zveřejnil bez jejího souhlasu. Právníci požadovali odškodné ve výši v přepočtu více než dvě miliardy korun. Porota ale rozhodla o mnohem vyšší částce.

"Doufáme, že verdikt vyšle odstrašující poselství a zabrání ostatním, aby jiní lidé provedli stejnou opovrženíhodnou věc," uvedl právník Bradford Gilde. V roce 2016 přibližně 10 milionů Američanů řeklo, že se stali oběťmi pomstychtivého choulostivého videa. Mnohé z nich byly ženy ve věku 18 až 29 let.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.