VIDEO: Mladík v Ostravě bezdůvodně srážel lidi. Starší ženu shodil do kolejiště

Vše se stalo začátkem dubna. Policisté dostali hlášení, že neznámý muž srazil chlapce a starší ženu z tramvajového nástupiště na zastávce Svinovské mosty do kolejiště. Na místo okamžitě vyrazily hlídky.

Jak je vidět na záběrech z videa, žena se chvilku po pádu do kolejiště nehýbala, na pomoc jí okamžitě vyrazilo několik lidí včetně rovněž sraženého chlapce. Podle policie je ženě 69 let a hochovi 16 let. Na videu je vidět, jak agresor zaútočil ještě na 73letého muže a 53letou ženu.

Policisté začali prohledávat okolí. Za chvíli už měli podezřelého pod zámkem. "Pátrání bylo ukončeno velice rychle, zhruba 30 minut od oznámení byl podezřelý zadržen. Při kontrole osoby se ukázalo, že se jedná o 20letého muže, který byl pod vlivem alkoholu. Policisté u něho dechovou zkouškou naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu," přiblížila policejní mluvčí Eva Michalíková.

[chooze:article;value:542191]

​Přestože útoky vypadaly velmi brutálně, nikdo nebyl vážně zraněný. "Žena, která spadla do kolejiště, byla se zraněním předána zdravotníkům, ale nebyla hospitalizována," dodala Michalíková. 

Vyšetřovatelé mladíka obvinili z pokusu o ublížení na zdraví a z výtržnictví. Ten se ke všemu přiznal a podle policie svého činu lituje, poškozeným se omluvil. Za útoky mu hrozí až deset let za mřížemi, nyní je ve vazbě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.