Jana ze Ztracené rodiny: Kate se mi dlouho neozvala, má zdravotní problémy

Jana (58) začala hledat biologické rodiče, protože ji zajímalo, proč skončila v kojeneckém ústavu a poté v dětském domově. "Ráda bych věděla, proč mě matka nechala rovnou v porodnici," řekla Jana, a tak začalo hledání její biologické rodiny.

V rámci adopce měla to štěstí, že se dostala do milující rodiny, vždy ale toužila poznat pravé rodiče. Díky pořadu Ztracená rodina se dozvěděla, že má v Kanadě sestru Kate, která neměla ponětí, že má dalšího sourozence. Krásné shledání sester dojalo nejen je samotné, ale i diváky. "Všechny ty roky si vynahradíme. Teď už vím, že mi celý život něco chybělo, byla to moje sestra," zmínila Kate se slzami v očích na konci dílu.

[chooze:article;value:521364]

​Nyní několik měsíců po natáčení je Jana stále šťastná, že našla to, po čem celý život toužila. "Nalezení mé biologické rodiny je něco úžasného. Já si neustále přehrávám na Voyo náš příběh a většinou, když tam sestra povídá o tom, že už ví, co jí chybělo, tak i když jsem ten díl viděla už xkrát, vždycky mi to vžene slzy do očí," prozradila Jana.

I tak se ale nějaké potíže objevily. "Se sestrou se vidíme pouze přes sociální sítě, přece jen ta dálka je obrovská a nejde tam jezdit každý druhý měsíc. Teď se náš kontakt trošku zabrzdil a vůbec netuším, co se děje. Kate byla na operaci a je teď dlouhodobě nemocná, takže přikládám tu odmlku tomu, že se tam mohlo něco stát," bála se o sestru Jana.

Naštěstí krátce po rozhovoru redakce s Janou se Kate ozvala, že je v pořádku. "Jsem šťastná, že se po tolika letech podařilo to, co jsem chtěla poznat od 15 let. Samozřejmě negativní informace pro mě byla, že matka nežije. Tím pádem jsem se nedozvěděla ten důvod, proč jsem byla zrovna já v kojeneckém ústavu," uzavřela Jana s tím, že ale radost z nalezení sestry jí už nikdy nic nevezme.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.