Češce usekl hurikán prsty, teď nemůže z Mexika. Mám doma tři děti, zoufá

[chooze:gallery;value:36504]

​Tereza Machařová zažívá nejhorší chvíle v životě. Leží v nemocnici tisíce kilometrů od domova a netuší, co bude dál. Bojí se, zda jí dovolí vrátit se z Mexika domů. "Nevím, co máme dělat. Na mě doma čekají tři děti a já ani nevím, kdy se odtud dostanu," rozplakala se TN.cz Tereza. O její děti se aktuálně starají prarodiče.

Její manžel Michal se bojí, aby je v nemocnici nedrželi kvůli možným neuhrazeným léčebným výlohám. Pokud nebude třeba Terezu znovu operovat, měli by ji už ve středu propustit. "Víte co, nám jde primárně o to, abychom měli možnost z té nemocnice odejít. Aby byla žena propuštěná a nedrželi nás tu pod nesmyslnými částkami," popsal Michal.

[chooze:article;value:563731]

V tuto chvíli totiž netuší, co za ně uhradí pojišťovna. Doufají však, že případné potíže s penězi by mohli řešit z Česka. "Alespoň, kdyby nám vystavili fakturu, a řekli nám, že splatnost je zpětná, tak jsme schopni to řešit z domova, kde budeme mít lepší informační toky. Ale bojíme se, abychom nezůstali v Mexiku kvůli tomu, že nemáme 50 nebo 100 tisíc dolarů (přes 1-2 milionu korun) na zaplacení léčby a nemohli odcestovat ze země," vysvětlil manžel zraněné Terezy.

Potřebují navíc, aby jim mexičtí lékaři dali léky na cestu zpět. "Jde nám primárně o to se odsud dostat a aby žena dostala léky. Dokážete si představit, jaká je to bolest mít amputované prsty a letět 18 hodin letadlem. Takže bude potřeba, abych se o ni staral a dával jí léky na bolest," svěřil se Michal.

[chooze:article;value:563352]

Jeho žena se stále trápí hlavně kvůli přístupu hotelu, kde byli během hurikánu ubytovaní. "Oni nám měli poskytnout bezpečí, zařídit, abychom to zvládli v pořádku. Já si uvědomuji, že byla hloupost vyběhnout z pokoje, ale víte, jak jsem se lekla, když se to všechno rozletělo. Já jsem se bála, že nás zabijou ty střepy nebo nějaká tyč z okna, jediné, co člověka napadne, je utéct," svěřila se. 

Síla větru, která rozletěla dveře, jí následně usekla tři prsty. "Překvapily mě, jak byly těžké, tak jsem je chytila i seshora a než se na mě manžel otočil, aby mi pomohl, tak mi ty dveře ruku přicvakly. Projely futrama skoro na druhou stranu, kdy mi stále držely ruku, a dobrou minutu, jsme je nemohli dostat zpátky. Křičeli jsme o pomoc, ale personál celého hotelu se schoval, takže na patře nebyl nikdo, kdo by nám mohl pomoct. Míša se snažil ty dveře otevřít. V tu první chvíli jsme zjistili, že mám do půlky amputované dva prsty. Třetí prst jsme neviděli, všude byla krev," popsala Tereza. Od té doby si prochází peklem.

Takhle to vypadalo v noci v Terezině hotelovém pokoji, když řádil hurikán Beryl:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.