Za děsivou vraždu nevidomého u Jizery dostal muž 11 a půl roku ve vězení

Leoš Kubát byl osmkrát trestaný, většinou za krádeže. Teď má jít do vězení za nepochopitelnou vraždu bezbranného člověka, kterého nejspíš potkal poprvé v životě. "Úmyslně a fakticky bez zjevné příčiny srazil z mostu po krátkém zápasu do řeky muže, kterého viděl se pohybovat pomocí typické slepecké hole," uvedl státní zástupce Martin Suska. 

Dezorientovaný invalida neměl v rozvodněné řece s teplotou vody pět stupňů Celsia šanci. Jeho tělo se našlo až po několika týdnech. "Myslel jsem, že je to pytel s odpadem. Pak jsem viděl, že má ruce a nohy," popsal děsivé okamžiky správce vodní elektrárny Vinec Jiří Musil. 

[chooze:article;value:534181]

​Nerovný zápas na mostě zachytila bezpečnostní kamera a Kubát se po dopadení nesnažil zapírat. "Na záběrech z bezpečnostních kamer jsem se bezpečně poznal. Fyzicky jsem byl přítomen, myslí však nikoliv," řekl před soudem obžalovaný. Po celodenním popíjení měl prý totální okno a tvrdí, že si nic nepamatuje.   

"Dle znalců z oboru psychiatrie byly jeho poznávací schopnosti snížené. Proto byl ten trest tak řekněme mírný," vysvětluje soudce Michal Tomáš. Státní zástupce je s rozsudkem spokojen a vzdal se práva na odvolání. Obžalovaný si ale ponechal lhůtu, a rozsudek tak zatím není pravomocný. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.