Spisovatelka odjela do Florencie hledat samu sebe. Zážitky popsala v povídkách

Vrzalová je autorkou nového bestselleru Florencie, moje (sebe)láska. O toskánském městě ale nepíše jen od stolu, sama tam strávila část svého života. Na několik měsíců se tam uchýlila před několika lety, když se její život nevyvíjel směrem, se kterým by byla spokojená.

"Měla jsem hrozně moc věcí a ani jednu z nich jsem nedělala dobře. Jednak jsem dokončovala studium vysoké školy, zároveň s tím už jsem pracovala na plný úvazek. Pak jsem ještě rozjížděla kabaret tady v Praze a k tomu jsem dobrovolničila v domově seniorů," popsala. Rozhodla se teda na čas odjet na jih a hledat lepší cestu.

[chooze:article;value:560832]

A své zážitky zachytila právě v nové knížce. "V počátku jsem si říkala, že bůhví, jestli vůbec to dokážu nějak dopsat nebo jestli z toho bude nevím pět povídek nebo nějaká novelka," řekla. Nakonec se jí to ale po pěti letech povedlo a z publikace je bestseller.

Obsahuje celkem stovku povídek. "Kombinuje to nějaký seberozvoj, kombinuje to humor, kombinuje to příběhy dalších lidí. Je tam určitě dávka italské kuchyně, je tam dávka italštiny a myslím si, že spoustu lidí si v tom najde to svoje a některé lidi to třeba osloví opravdu celé. A trošku je tam možná mezi řádky návod na to, jak najít lásku, hlavně sám k sobě," přiblížila obsah.

[chooze:article;value:564038]

Některé povídky jsou velmi vtipné, ale rozhodně ne všechny. "Některé jsou takové, že opravdu u toho lidi třeba i brečí. Psala mi kamarádka, že její maminka oplakala některé kapitoly. Je tam hodně humoru, je tam hodně sebeironie," dodala.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.