Závažná chyba v systému od Applu. Může vám smazat všechny zprávy

Problém v systému objevil Alex, uživatel iPhonu, poté, co sám přišel o všechny své zprávy. Následně o tom informoval web 9to5Mac. Ten přišel i s řešením, jak smazání zpráv zamezit.

Problém nastává u vlastníků hodinek značky Apple (Apple Watch). Ti totiž s novou aktualizací mohou snadno sdílet náhled ciferníku hodinek přes aplikace Zprávy nebo Mail. Chyba se spouští v momentě, kdy uživatel odpoví na sdílený náhled a zároveň má nainstalovaný systém iOS 18. Nejdůležitějším krokem je tedy na tyto zprávy nereagovat.

Kvůli této systémové chybě přestává správně fungovat aplikace Zprávy. Při otevření aplikace dochází k jejímu zaseknutí, potom padá. Odpovídání na zprávy se v tento moment stává nemožným.

[chooze:article;value:573271]

​Co tedy dělat v případě, že jsme na zprávu odpověděli? Řešení je jednoduché, jak radí portál tomsguide.com. Je potřeba vymazat veškerou historii zpráv, fotek, videí i příloh. Tím se vymaže i prvotní zpráva vlákna a aplikace bude opět fungovat.

Pozitivní je, že s příchodem další aktualizace by se měl problém vyřešit. Do té doby je důležité o problému informovat a tím zamezit ztrátě veškerých zpráv.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.