Seriál Taneční začíná dnes! V záplavě kriminálek chci něco nového, říká režisér

Hned v úvodu Vejdělek popsal, jak moc má v této chvíli roztančený život. "Máme doma dvě malé děti a zvlášť dcerka tančí velmi ráda, a hlavně se mnou. Pochytila, že to je se mnou největší sranda, takže opravdu tančíme a tančíme na věci, které nejsou taneční. Třeba na Mozarta, kterého si oblíbila, takže je vidět, že má opravdu fantastický a náročný vkus a asi to bude do budoucnosti vybíravá žena. Že buď génius, anebo nic," řekl.

Nový seriál je zajímavý tím, že taneční ještě nikdy nebyly pojaté jako ústřední téma, byť je navštěvovala velká část české populace. "Když mi Ivanka Hokrová, autorka námětu a scénáře, ten krátký námět poslala, tak jsem z toho byl nadšený. Říkám, že by to mohla být výborná divácká podívaná, protože si vzpomínám, co jsem na tanečních zažil, a věřím, že spousta diváků to tak má taky. Ale zároveň jsem si uvědomoval, že to je český fenomén, a bylo mi jasné, že se s tím kdekdo vlastně ztotožní," vysvětlil.

Vejdělek se podělil i o vzpomínku na svá taneční. "Všech těch 10 nebo 12 lekcí, kterých jsem se tenkrát zúčastnil, to byl nepřetržitý trapas. A já jsem byl ještě zvláštní v tom, že jsem se toho trapasu samozřejmě nechtěl zúčastnit a hrozně mi nešly kroky. Takže já jsem takových 80 procent těch tanečních prostál, protože jsem se nechtěl ztrapňovat. Ale doma jsem velmi pilně nacvičoval," popsal.

[chooze:article;value:576755]

Cvičení se mu nakonec vyplatilo. "V těch posledních několika lekcích jsem to tam rozbalil, a dokonce jsem byl úspěšný na té závěrečné taneční soutěži. A pak jsem byl i dívkami přemluven, že bych pokračoval v tanečním kroužku. A chvilku to vypadalo, že bych naopak tančil i závodně, ale potom mě zlákala lehká atletika a tance jsem nechal a věnoval jsem se sportu," přiblížil.

Seriál se kromě tance bude zaměřovat i na mezilidské vztahy. A to se týká i hlavní dvojice Saši Rašilova a Jitky Ježkové. "Jsme velice rádi, že je tam máme. Myslím si, že budou diváky velice bavit, protože v takové dominantní, a přitom komediální roli Sašu dlouho neviděli. A na Jitku Ježkovou jako bojovnici také nejsou úplně zvyklí. Spousta diváků ji má ráda," shrnul.

V roli dcery ústřední dvojice se objeví Anna Marie Fučíková. "Ta bude zažívat svoji první lásku a své první trable s hochem, kterého, trošku prozradím, nejprve tají, protože tuší, že by ho samozřejmě otec nemusel schválit. A kromě toho, že závodí v tancích, tak samozřejmě má první milostné vzplanutí, které řeší," prozradil Vejdělek. Jejího bratra hraje Antonín Holoubek. Ten jde do tanečních poprvé a také on pozná první lásku.

[chooze:article;value:568532]

Herci se na své role připravovali celé měsíce s choreografkou Terezou Pruckovou. "Nejenom, že musí tu choreografii odtančit, ale během ní také hrát. A není to tak, že by to odtančili jenom jednou, ale při tom natáčení musí tu choreografii odtančit mnohokrát, vždycky podle záběrů, které potřebuji. Takže museli být i ve vynikající kondici. A opravdu tam tančí v podstatě v tom seriálu každý, dokonce i paní Daniela Kolářová vystřihne taneček," upozornil.

A co Vejdělka vlastně vedlo k natočení podobného seriálu? "Teďka je na obrazovkách spousta kriminálních seriálů a dramatických příběhů. Tak jsme rádi, že v Tanečních můžeme přivést na obrazovky hrdiny, kteří jsou sympatičtí i ve kterých se diváci, věřím, uvidí. Samozřejmě všichni ti hrozní muži, kteří tam vystupují, jsou čistá fikce a vůbec se to nezakládá na pravdě, zatímco hrdinské ženy v seriálu samozřejmě odpovídají skutečnosti. Ale všichni tomu obětovali maximum. Takže mám radost z toho, že to můžu uvést," prohlásil. Na celý díl pořadu se podívejte pod titulkem článku.

Seriál poběží na obrazovkách každý pátek večer od 20:20, najdete jej i na portálu Voyo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.