Ve filmech oslnila krásou, v románech talentem. Nyní chystá Bernášková novou knihu

Bernášková popsala, že se k psaní dostala tak trochu jako slepá k houslím. "Než všichni měli svůj první lockdown, tak já už jsem předtím měla svůj vlastní lockdown. Táta mi onemocněl na rakovinu slinivky, což jsme věděli, že je nevyléčitelné. A já jsem se o něj starala. Věděli jsme, že máme nějaký omezený čas. Zpomalila jsem tu práci, abych tam byla pro něj, protože on žil sám. Ale potřebovala jsem mít nějakou kreativní činnost, vybití nebo vůbec nějaký svůj vlastní svět," popsala.

A tak se dostala ke psaní. Ze začátku se rozhodně nedalo říct, že by měla ambici napsat celou knihu. Se psaním totiž neměla kvůli práci pro jeden ženský časopis dobré zkušenosti. "Psala jsem fejetony a oni mě potom vyhodili. Že je to jako moc. Že je to moc a že takhle se to prostě nepíše a že takhle se to nedělá. Takže jsem měla až takovou negativní zkušenost se svým psaním," přiblížila.

Takže původně psala spíše pro sebe, nakonec z toho ale vznikla její první knížka Jak přežít svého muže. "A to ani nebyla knížka, to byl příběh, a bylo to taky proto, že jsem potřebovala být sama. Potřebovala jsem někam jít a něco tvořit. Ale já jsem neměla žádné zkušenosti s psaním. Měla jsem velmi špatné známky z češtiny a neumím psát diktáty," přiznala.

[chooze:article;value:574422]

​Tady jí velice pomohl její manžel. "Té knížky byla asi půlka a on si to přečetl. Ta knížka nebyla perfektní, nebyla to vlastně ani kniha, byl to prostě text, ale tím, že on pracuje s mladými lidmi v autorském psaní, tak poznal talent. Takže mi řekl, že se nemusím bát a ať pokračuji," zmínila.

Nyní má Bernášková na kontě tři úspěšné knihy – Jak přežít svého muže, Couru a Kolouška. "Musím říct, že fakt zbožňuju své čtenářky. Je to fakt krásné, když píšou 'prosím, už potřebuju další knihu, už nevím, jak mám žít dál'," řekla. Nyní chystá už čtvrté dílo.

Na informace je ale poměrně skoupá. "Ta čtvrtá kniha, myslela jsem, že bude úplně jiná, ale lehce volně navazuje právě na Kolouška. Vzala jsem jednu postavu z Kolouška, není to ta hlavní hrdinka, myslím, že to bude nečekané, a vlastně jsem ji posunula o 15 let. A je vlastně v současnosti, takže je tam odskok s jednou postavou, oblíbenou, tak proto jsem na ni tak jako napojená," přiblížila. Na celý díl pořadu se můžete podívat pod titulkem článku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.