Američtí manželé omylem poslali kočku poštou, v balíku urazila tisíc kilometrů

Manželé Clarkovi ze Salt Lake City postrádali svého kočičího miláčka jménem Galena od 10. dubna. Hledali ji všude, kde se dalo, po okolí vylepili plakáty, její fotku dali na sociální sítě, popsala místní pobočka televize NBC.

Zmizení šestileté kočky pro ně bylo záhadou, dům nikdy neopouštěla a netoulala se. "Úzkost a stres z toho, že jsem nevěděla, co se s ní stalo, byly nesnesitelné," svěřila se paní Carrie, matka dvou dětí.

Po týdnu následovalo největší překvapení jejího života. Telefonoval jí veterinář z Los Angeles vzdáleného přes tisíc kilometrů s tím, že její číslo získal z čipu zvířete a chtěl si ověřit, jestli je skutečně majitelkou zatoulané kočky. "Myslela jsem si, že si ze mě někdo dělá legraci," uvedla Carrie.

[chooze:article;value:455430]

​Zjistila, že Galenu objevil při rozbalení balíku skladník v Amazonu. Jeho kolegyně, milovnice zvířat, se o ni postarala a odnesla kočku k veterináři. Ten kromě údajů z čipu zjistil, že kočka je po týdnu stráveném v krabici bez vody a jídla v pořádku, jen dehydrovaná a trochu pohublá. Cestu přežila i díky tomu, že roh krabice byl natržený, takže dovnitř proudil vzduch. A nebylo horko ani mráz.

Manželům Clarkovým v tu chvíli došlo, jak kočka zmizela. Muž si objednal v akci "vyzkoušej a vrať" šest párů těžkých pracovních bot. Jedny si koupil, zbylé vrátil do velké krabice. Ve chvíli, kdy si odešel pro lepící pásku, Galena nepozorovaně skočila dovnitř. Nebylo to nic neobvyklého, lézt do krabic a hrát si v nich je její oblíbenou kratochvílí. Díky váze nákladu a nenápadnému chování zvířete, které nijak neprotestovalo, si ničeho nevšiml a zboží odeslal zpět do obchodu, uvedla stanice Fox News.

Manželé na nic nečekali a pro svého miláčka se vypravili prvním letadlem se zásobou jejích oblíbených dobrot. Kočka je poznala už po hlase a v náručí paní Clarkové se přestala třást a uklidnila se.

Carrie všem majitelům koček nyní doporučuje, aby zvířata nechali očipovat a před odesláním balíku se raději třikrát podívali dovnitř.

Že nejde cestovat s mazlíčkem? Dobrodružná kočka obletěla 45 zemí (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.