Analytici odhalili, proč Putin všechno zrušil. Řekli, co mu pokazilo plány

Poprvé za deset let se tradiční tisková konference, během které Putin dlouhé hodiny odpovídá na dotazy novinářů, neuskuteční. Ruský prezident nepřednese ani každoroční poselství k ruskému parlamentu a zrušil i tradiční silvestrovský hokejový zápas.

"Rozhodnutí ruského prezidenta Vladimira Putina odložit každoroční poselství k federálnímu shromáždění ukazuje, že si není jistý svou schopností tvarovat ruský informační prostor v době narůstající kritiky průběhu invaze na Ukrajinu," poznamenali na svém webu analytici.

Chuť vystoupit před politiky či novináři mu podle analytiků pokazilo stažení ruských vojsk z Kyjevské oblasti a severu Ukrajiny. "Putin možná stále čeká a doufá ve velký vítězný projev v roce 2023, nebo odkládá chvíli, kdy bude muset přiznat, že Rusko není schopné dosáhnout svých cílů na Ukrajině," myslí si analytici.

[chooze:article;value:479370]

Zároveň se Putin obává, že není schopný obhájit cenu, kterou Rusko za invazi zaplatilo v domácí i zahraniční politice. Poslední prosincová vyjádření Putina totiž vyvolala kritické ohlasy i v proválečné části ruské společnosti.

Rušení tradičních akcí vyvolalo rozruch i v ruských médiích. Agentuře TASS nejmenovaný zdroj řekl, že poselství pravděpodobně Putin přednese příští rok. Na spekulace o tom, co se děje, musel zareagovat i mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. "Přestaňte věštit v kávových sedlinách," vzkázal médiím podle agentury Interfax.

Opilý Putin blábolil na veřejnosti:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.