Apple představil iPhone 16. Ukázal i nové hodinky a sluchátka

Nový iPhone 16 se bude prodávat ve dvou velikostech, s 6,1 (15,494 cm) a 6,7palcovým (17,018 cm) displejem. Jednou z novinek je tlačítko, díky kterému se jen jedním zmáčknutím dostanete k fotoaparátu, informoval web NBC News.

"Bezpochyb je toto naše největší letošní událost," řekl při představování novinek šéf společnosti Tim Cook. Nové telefony mají v sobě čip Apple A18 postavený speciálně pro umělou inteligenci. Pomocí AI půjde editovat fotografie a rychle porozumí textu i obrázkům, které bude možné generovat na základě textu.

Apple zároveň slibuje, že iPhone 16 je o 50 procent odolnější než předchůdce. Na zádech má barvené sklo chráněné Ceramic Shieldem. Tělo je z recyklovaného hliníku. Hlavní kamera má rozlišení 48 megapixelů, druhá 12. 

[chooze:article;value:522387]

Apple představil i iPhone 16 Pro. Ten se bude prodávat ve velikostech 6,3 palců (16 cm) a také 6,7 palců. Má být zároveň rychlejší a výkonnější než základní model.

Zároveň Apple představil chytré hodinky Apple Watch Series 10. Ty budou mít větší displej, mají být zároveň tenčí, lehčí a displej má být jasnější. Nabíjení se podle firmy zrychlilo a přibyde i prémiová verze z titanu. 

Sluchátka AirPods 4 zase přináší aktivní potlačení hluku. Siri nově podle vrcení hlavou pozná, zda souhlasíte, nebo ne. Nových AirPod Max se sice fanoušci produktů společnosti nedočkali, prodává se ale v nových barvách, upozornila CNN.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.