Asistenční pes se lekl petardy a zmizel. S Nikčou se opět setkal díky dobrovolníkům

Jeden výbuch a patnáctileté Nikolce se obrátil život vzhůru nohama. I přesto, že její asistenční pes Dusty je vycvičen na ladacos, petardy byly silnější než on. Pro Nikolku byl královský pudl vším. "Bez něj to není ono, fakt ne. Mazlíme se, ležíme na gauči, v posteli," svěřila se dívka.

Čtyřnohý pomocník Dusty totiž Nikolce kompenzuje vše, co sama není schopna zvládnout. "Když jí upadne něco na zem, tak si to sama nesebere, musí někoho poprosit. Pes ale přiběhne a s radostí pomůže. Velká ztráta psího kamaráda a pomocníka Nikolky," prozradila maminka dívky Jana.

[chooze:article;value:481698]

​V malé obci se naštěstí rychle dala dohromady parta lidí, kteří v tom Nikolku s rodinou nenechali samotnou a rozjela se velká pátrací akce. "Máme obavu, že je někde uvězněn. Nachodili jsme za čtyři hodiny dvacet kilometrů," popsala průběh akce dobrovolnice Romana Albrechtová.

Neúnavné téměř dvoudenní pátrání ale nakonec nebylo marné. Dusty se našel a Nikolka je teď šťastná, že má svého šikulu zpátky doma. "Našel se za sousední obcí a jsme moc rádi, že ho máme doma. Všem, kdo nám ho pomáhal hledat, bych chtěla hrozně moc poděkovat," vzkázala dobrovolníkům maminka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.