Vyberte si prezidenta na Nově. Cesta na Hrad se rozjíždí na plno

Přípravy jsou u konce. Cesta na Hrad se rozjíždí na plno. A připraveno toho pro vás má TV Nova opravdu hodně. Profily kandidátů začíná vysílat v Televizních novinách už v úterý. Pak ale diváky čekají dvě zásadní debaty, TV Nova představí kandidáty v ranním vysílání a nakonec se živě dozvíte výsledky.

"Volba hlavy státu je pro nás v letošním roce asi tou nejzásadnější událostí letošního roku, proto se na ni chystáme už několik dlouhých měsíců," uvedl ředitel zpravodajství TV Nova Kamil Houska.

"V následujících dvou týdnech se na volebním vysílání tady ze zpravodajství televize Nova budou podílet stovky lidí, a to od redaktorů, moderátorů, až po kameramany a techniky. Je to pro nás bezesporu největší operace, kterou jsme kdy pro jakékoliv volební vysílání dělali," dodal šéfredaktor zpravodajství TV Nova Michal Kratochvíl.

[chooze:article;value:482244]

​Nejzásadnějším bodem volebního vysílání budou bezesporu dvě hlavní prezidentské debaty. "Celé předvolební vysílání pro nás vyvrcholí závěrečnou debatou kandidátů, kterou máme rozdělenou na dvě části. A ta hlavní se třemi hlavními kandidáty bude ve čtvrtek před volbami v osm hodin večer," doplnil ředitel zpravodajství Houska.

Televize Nova se rozhodla připravit takové debaty dvě. Důvod je jednoduchý. Chce dát kandidátům dost prostoru na představení svých prezidentských plánů. Tu první si vezme na starosti Bára Divišová, večerní pak Rey Koranteng.

"Pro mě je to samozřejmě výzva. Já budu moderovat debatu s ostatními kandidáty, budu jich mít ve studiu šest. Debata začíná v 17 hodin a samozřejmě se moc těším," uvedla moderátorka Bára Divišová.

"Ty debaty, které my připravujeme a jsou v předvečer prvního kola, slouží k tomu, aby si lidé vybrali prezidenta právě na Nově. Tam si udělají názor, kdo chce vést tuto zemi jako prezident," doplnil moderátor Rey Koranteng.

[chooze:article;value:481876]

​Poslední televizní debata prezidentských kandidátů se tak uskuteční na Nově ve čtvrtek v osm hodin večer. A otázek je hodně. Vše se ale neodehraje jen v televizním vysílání. Stejně jako u parlamentních voleb nabídne internetový stream TN Live ve čtvrtek 12. ledna ještě mnohem více.

"My na TN Live nabídneme doprovodné vysílání, živě budeme sledovat příjezdy kandidátů do budovy TV Nova, s odborníky okomentujeme jejich dosavadní kampaň v našem volebním studiu a nabídneme i řadu reportáží. Diváci nás mohou sledovat na TN.cz, Voyo nebo pod červeným tlačítkem na HBB TV," uvedl producent TN Live Martin Synek.

[chooze:article;value:481428]

​"Závěrečnou tečkou našeho dvoutýdenního snažení bude živé sčítání výsledků. My chceme divákům nabídnout přesné, jasné, stručné výsledky, ale také v atraktivním vizuálním kabátu," doplnil šéfredaktor zpravodajství Kratochvíl.

Naši moderátoři mají za sebou hodiny zkoušení, aby vám, divákům, přinesli co nejpřehlednější volební servis. Vysílat budeme i mimo budovu televize Nova, a to v centru Prahy. Z Alšova nábřeží bude Bára Divišová prezentovat výsledky, a to s jedinečným výhledem na Pražský hrad.

Studenti mají jasno. Volby nanečisto ukázaly, koho chtějí mít na Hradě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.