Astroložka varuje: Přichází extrémně silný úplněk s polostínovým zatměním

Květnovému úplňku ve Štíru, který proběhne v pátek, se říká také květný nebo květinový, protože v tomto období je jaro a příroda v největší síle. Navíc bude polostínové zatmění Měsíce, Měsíc tak bude tmavší na levém okraji. Nejvýraznější potemnění nastane v 19:23, ale v té době bude Měsíc ještě pod obzorem.

V Česku Měsíc vychází zhruba půl hodiny po vrcholu zatmění, ale ztmavení bude ještě relativně patrné. Lepší podmínky pro pozorování budou na jihovýchodě. Astrologicky půjde podle Hany Černé o silný a emotivní úplněk. "Dodá lidem zvýšenou citlivost, zranitelnost, ale i energii a lepší intuici," nastínila.

Podle ní budou hlavním tématem dne emoce a vztahy. "Je třeba si dávat pozor na spory s druhými. Během úplňku jsou nebezpečné, protože se projevují silněji a mohou napáchat zbytečné škody. Navíc hádky a vyřčená slova v tyto dny si budeme velmi dlouho pamatovat nebo na ně nikdy nezapomeneme. Pozor i na emoční výkyvy," upozornila astroložka.

[chooze:article;value:494847]

​Ve dnech kolem úplňku budou mít podle ní lidé více originálních nápadů. "Můžeme dokončit a vyřešit věci, které nám dříve nešly. Důležitější pro nás bude láska, emoce a doteky. Ale bude problém své city úplně otevřeně projevit. V období úplňku se projeví, který vztah je nefunkční, na kterém záleží, ale vše si důkladně promyslete a nedělejte ukvapené závěry pod vlivem emocí," varovala Černá.

Energie květnového úplňku budou silné, a tak by se lidé měli snažit o vyrovnanost. "V této době se mohou projevit u vnímavých jedinců věci 'mezi nebem a zemí'. Půjde i o ponor do podvědomí. Zvýší se nám intuice, objeví se prorocké sny a různé situace, které nemusíme chápat," zmínila.

Numerologie

Po stránce numerologické je den pod silným číslem 8. "Dařit se bude po stránce profesní a materiální. Budou se více řešit záležitosti ve finanční a materiální oblasti spojené s úřady, bankami i různými smlouvami. Den přeje úřednímu jednání, řešení sporů i přednáškám. Využijte toho. Pozor však na nehody, buďte opatrní, zbytečně neriskujte," řekla Černá.

[chooze:article;value:501695]

Zdraví

V tyto dny jsou podle ní ohrožené pohlavní a vylučovací orgány a močový měchýř. "Intimní oblast bude náchylnější k různým onemocněním. Pozor na prochladnutí, infekce, ale i pohlavně přenosné choroby díky náhodným erotickým známostem. Ženy, které trápí premenstruační syndrom, mohou pociťovat v tuto dobu zhoršení," predikuje astroložka.

Připojila tip, podle kterého je vhodné popíjet pampeliškový a meduňkový čaj. "Pokud budete mít problém se spánkem, nestresujte se. Ničemu to nepomůže, naopak kvůli stresu můžete počítat ovečky ještě ráno. Takže v tyto dny si dopřejme pozitivní myšlení, lásku, blízkost druhých a péči nejen o sebe, ale i o druhé," radí.

Jídelníček

O tomto úplňku pak Černá doporučuje jíst brambory, ryby, drůbež (kromě husy a kachny), listovou zeleninu, ořechy, jídla bohatá na vitamin C, včetně paprik, zelí a různých salátů. "Je dobré zvýšit vlákninu ve stravě a dodržovat pitný režim i formou bylinných čajů. Vhodné je i pojídat brusinky, třeba sušené," uzavřela.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.