Australští policisté šli na 95letou seniorku s taserem, je v kómatu

Nešťastná událost se odehrála ve městě Cooma v Novém Jižním Walesu. Personál domova pro seniory přivolal policii s tím, že si neví rady s 95letou Clare Nowlandovou, která má u sebe nůž, informoval web nzherald.

Policisté se údajně nejprve stařenku trpící demencí pokusili odzbrojit. Když se jim to nepovedlo, použili taser a zasáhli ženu do hrudníku a zad.

Důchodkyně upadla a při tom utrpěla zlomeninu lebky a krvácení do mozku. Nyní je v nemocnici v kritickém stavu. Rodina už truchlí, neboť nevěří, že by to přežila, řekl BBC rodinný přítel Andrew Thaler.

[chooze:article;value:495141]

​"Jak se to mohlo stát? Jak vysvětlíte takovou míru násilí? Je to absurdní," uvedl Thaler, podle kterého jsou příbuzní v šoku a veřejnost je pobouřená.

"Buď je to zatraceně mrštná, zdatná, rychlá a zastrašující 95letá žena, nebo jde o velmi špatný nedostatek úsudku těchto policistů," řekla Nicole Leeová z organizace pro lidi se zdravotním postižením. Podivila se, že se nikdo nesnažil se soucitem a trpělivostí se ženou promluvit a situaci deeskalovat.

Představitel domova pro seniory uvedl, že zaměstnanci postupovali podle předpisů.

Policie začala zásah vyšetřovat a ujistila, že tak činí s "maximální vážností".

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.