Babička zapomněla vnučku v autě. Dívenka (1) po osmi hodinách zemřela

Osm hodin. Tak dlouho čekala holčička v autě na to, až se pro ni vrátí její babička. Ta ale v domnění, že vnučku vysadila v jeslích, odešla do práce. Dívka z amerického New Yorku tak byla celou dobu připoutaná v sedačce a na babičku čekala v rozpáleném autě.

"Přibližně o osm hodin později si chtěla žena dítě z jeslí vyzvednout," uvedla podle CNN policie. "V tu chvíli si ale uvědomila, že dítě nechala ve svém vozidle," dodala. Přivolaní záchranáři už ale holčičce pomoct nedokázali. Dívka byla převezena do nemocnice, kde ji prohlásili za mrtvou.

Ani ne před měsícem otřásl podobný případ Floridou. Informoval o něm portál The New York Post. V autě zemřela teprve 18měsíční holčička, kterou tam rodiče po večírku zapomněli přes noc. Holčičku našli až v ranních hodinách na rozpálené příjezdové cestě. Pitva ukázala, že příčinou úmrtí byl úpal.

[chooze:article;value:511285]

Americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu upozornil, že děti jsou k úpalu mnohem náchylnější než dospělí. Úpal u nich může začít už ve chvíli, co se jejich tělesná teplota vyšplhá na 40 °C a v případě 41 °C už hrozí smrt.

​Odborníci proto lidem radí, aby si zvykli na zadní sedadlo umísťovat nějaký osobní předmět, například kabelku, či na místo spolujezdce dávali plyšové zvířátko, které připomene, že na zadním sedadle je dítě. Tomu totiž nemusí pomoct ani stažené okénko či parkování ve stínu.

Boj o život batolete uvězněného v autě. Dramatický zásah natočila kamera (07/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.