Babiš naštval prezidenta výroky o důchodech. Měli jsme dohodu, říká Hrad

Nesouhlas ze strany Pražského hradu vyvolalo vyjádření Andreje Babiše (ANO). Ve videu na facebooku popřel, že by hnutí ANO souhlasilo se zvyšováním odchodu do důchodu. Na tom se přitom měli zástupci hnutí dohodnout při jednání na Hradě minulý týden.

"Hnutí ANO v minulosti nikdy nesouhlasilo se zvyšováním věku odchodu do důchodu a nikdy nebude," řekl Babiš ve videu. Podle něj domnělá dohoda má být výsledkem nedorozumění.

[chooze:article;value:548781]

​​"Považujeme za zásadní sdělit, že u stolu spolu s Alenou Schillerovou a Karlem Havlíčkem (oba ANO) bylo celkem 15 lidí, kteří obsah jednání slyšeli," napsala ve středu kancelář prezidenta. "Všechno, co následně padlo na tiskové konferenci, bylo s účastníky na jednání dohodnuto a odsouhlaseno," pokračovala.

"Shodli jsme se i na tom, že věk odchodu do důchodu se bude muset v budoucnosti zvyšovat," uvedl po jednání minulý týden prezident Petr Pavel. "Prezident si za svými výroky stojí," dodala hradní kancelář.

[chooze:article;value:548404]

Vládní zástupci jednali s opozicí a prezidentem o důchodové reformě minulý čtvrtek. Jednání se zúčastnil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) i zmínění Havlíček a Schillerová. Debata má pokračovat 22. dubna.

Věk odchodu do důchodu se bude navyšovat. Shodla se na tom vláda s opozicí (03/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.