Babiš zůstává předsedou hnutí ANO. Zítra to roztočíme, jásal Havlíček

Andrej Babiš se stal staronovým předsedou hnutí ANO. Na sobotním celostátním sněmu hlasovalo 98 členů, z toho 88 bylo pro Andreje Babiše, devět se zdrželo hlasování a jeden byl proti. Současný předseda neměl vyzyvatele.

"Motto našeho sněmu Za lepší Česko je v DNA celého hnutí ANO. Jsme tu pro lidi a chceme zlepšovat podmínky pro jejich životy. Já jsem lidem pomáhal vždy a budu v tom pokračovat i po svém odchodu z politiky. Mám totiž lidi rád," napsal Babiš.

Babišovi ke zvolení poblahopřál premiér Petr Fiala (ODS). "Přál bych si, aby se v Poslanecké sněmovně choval více jako politik než jako král chaosu, osobních útoků, polopravd a lží," dodal a připomněl, že "před dvěma lety Andrej Babiš tvrdil, že je to naposledy, co kandiduje na předsedu hnutí ANO".

[chooze:article;value:541089]

Svůj post obhájil i první místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček. Z 98 přítomných mu hlas dalo 91 z nich, sedm členů hnutí se zdrželo hlasování a proti nebyl nikdo. Stejně jako Andrej Babiš neměl ani Havlíček jediného vyzyvatele.

"Hned zítra to roztočíme, drahoušci," řekl Havlíček hned po volbě a dodal, že si hnutí zvolilo "touhu po úspěchu". V dopoledním projevu například označil sněmovní volby v příštím roce za největší politický souboj od roku 1989.

[chooze:article;value:541024]

Hnutí ANO si odhlasovalo i volbu čtyř místopředsedů. Post obhájila Alena Schillerová, Radek Vondráček a Richard Brabec. Čtveřici doplnil Robert Králíček. Schillerová získala 93 z 98 hlasů, proti byl jeden, zdrželi se čtyři.

Z 98 přítomných delegátů dostal Radek Vondráček 92 hlasů, proti byli tři a zdrželi se tři. Brabec od delegátů dostal 94 hlasů, proti němu nehlasoval nikdo a zdrželi se čtyři. Pro Králíčka hlasovalo 79 kandidátů, proti tři a zdrželo se 16.

Na post místopředsedy se hlásilo původně více kandidátů, nakonec ale hnutí ANO vybíralo jen ze čtyř. Jaroslav Faltýnek se kandidatury vzdal. Řekl, že do teď se moc mediálně neprezentoval a nechce tak činit ani teď.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.