Balák míří k soudu. Za státní peníze měl opravit manželčin traktor

"Mohu potvrdit, že dnešního dne byla zdejším státním zastupitelstvím podána obžaloba na tři osoby týkající se spáchání přečinu porušení povinností při správě cizího majetku," řekl státní zástupce Lukáš Hossinger.

Balák měl nechat prostřednictvím svých dvou podřízených opravit traktor patřící jeho ženě za více než 239 tisíc korun, a pak vystavit fiktivní fakturu na jiný stroj. "Kriminalisté odboru hospodářské kriminality zahájili stíhání proti třem osobám," sdělil policejní mluvčí Pavel Truxa.

Někdejší šéf lesní správy nám dnes na zaslanou zprávu neodpověděl. Už dříve ale vinu odmítl. "Já jsem žádnou opravu traktoru své manželky nezadal a neobjednal, což jsem i policii vysvětlil. Samozřejmě se to ale zase ušilo na mě," citovaly Balákova slova Novinky.

[chooze:article;value:541112]

​Balák přesto podle svých slov uhradil lesní správě téměř 200 tisíc. Případ teď poputuje k soudu, kde trojici mužů hrozí až dva roky vězení.

Miloše Baláka řešily soudy kvůli jeho lánskému hospodaření už mnohokrát. Poprvé to bylo na podzim 2020 u Okresního soudu v Kladně. Dvousetmilionová zakázka na zpevnění břehů vodní nádrže Klíčava, a její ovlivnění ve prospěch spřátelené firmy, mu vynesly tři roky vězení.

Proti pravomocnému verdiktu ale zasáhl Balákův přítel na Hradě. Prezident republiky Miloš Zeman se dne 26. března 2022 rozhodl udělit inženýru Miloši Balákovi milost.

Soud ale řešil i kauzu těžby a nevýhodného prodeje kamene z lánské obory. Balákovi uložil peněžitý trest a zákaz činnosti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.