Žena na internetu naletěla podvodníkům. Přišla o téměř 4,5 milionu korun

Šedesátiletá žena nahlásila událost v polovině května. Žena se zaregistrovala na webové stránky a vyplnila veškeré osobní a kontaktní údaje. "Po nějaké době ženu kontaktoval neznámý muž, který předstíral, že je analytikem zahraniční společnosti a reaguje na její zájem o investování, se kterým jí rád pomůže," přiblížil na webu policejní mluvčí Pavel Truxa.

Prvním krokem při investování měl být základní vklad 150 eur (zhruba 3 300 korun). "Potom už pokračovaly instrukce k nainstalování vzdáleného přístupu do počítače, díky kterému měl podvodník možnost počítač poškozené ovládat," doplnil Truxa.

[chooze:article;value:503239]

Dotyčný pak za poškozenou ženu prováděl různé transakce a operace a průběžně ženě ukazoval grafy a statistiky, jak její peníze investuje a zhodnocuje.

"Po nějaké době poškozenou kontaktovala žena, která ji informovala, že firma, se kterou původně investice řešila, byla falešná a podvodník ji připravil o peníze. Aby ale zbylé peníze skutečně zhodnotila, ráda jí s investováním pomůže. I tady se kolotoč podvodných praktik a promyšleného plánu, jak ženu připravit o úsporu, opakoval," sdělil Truxa.

Podvodnice ženu přesvědčila, aby si nainstalovala vzdálený přístup k počítači a investovala 200 tisíc dolarů (témě 4,4 milionů korun).

"Na konci bohužel poškozené ženě zbyly jen oči pro pláč. Protože přišla o částku přesahující čtyři miliony korun a veškeré úspory, které měla," uzavřel Truxa. Policisté nyní po podvodnících pátrají. Hrozí jim až osm let ve vězení.

Internetových podvodů přibývá. Podívejte se na reportáž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.